Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Läsartext
Välbesökt marknad trots regntunga moln

Inledningen på höstmarknaden i Långhed lördag 2 september var regnig men precis när marknaden öppnade så blev det uppehåll och folk strömmade till.

Detta är en läsartext.

Många valde att komma och umgås, köpa lotter, handla från de många knallarna och äta något gott. Inne i bagarstugan gräddades det tunnbröd och bagare och besökare pratade om olika tunnbröd. Ute i bakugnen gräddades det pizza och det var fullt tryck hela dagen för Mayyada, Jamal och Majida. Ute höll kolbullegänget på att grädda kolbullar över öppen eld och massor av kolbullar avnjöts.

Marknadsgeneralen Carina Rosén välkomnade både knallar och besökare och såg till att alla trivdes. Foto: Anita Holm

Knallarna visade och sålde en rad olika härliga hantverk såsom vackra trasmattor, mjuka träskärbrädor, ”ingefärsstyrka” med ursprung från Ukraina, stickade handledsvärmare, Sambusa från Somalia, mandeltårta och småkakor, Världens bästa grillkol, tovat, brända mandlar, mjukt matbröd, rökt fisk, ostkaka och färsk koost, tomater och spännande marmelader.

Annons

Annons

Ungdomar från Alftaskolan sålde gott fika bröd som ett led i att möjliggöra en resa till koncentrationslägret Auschwitz.

Inne i stora salen fanns Frida som kunde informera om projektet Kulturarv längs Hässjaån samtidigt som hon snurrade tombolan tillsammans med Gerd. Foto: Anita Holm

Långheds bygdeförening bjöd på fiskdamm och vid flera tillfällen dök två glädjespridare upp. Popcornmaskinen bjöd på nypoppade popcorn.

Det nya stora, röda hjärtat lockade till fotografering tillsammans med nära och kära.

Inne kunde besökarna se fotografiet som togs på vårmarknaden i år och det fotografiet som togs för 119 år sedan från samma plats. Missade du det så hänger det kvar inne i stora salen.

1904 byggdes bygdegården och 2023 togs en ny bild från samma plats. Dessa visas båda i bygdegården nu och framåt. Foto: Margareta Englund

Årets bygdegårdsförening i Sverige 2023, Långheds bygdeförening, gläds mycket åt den stora tillströmningen av besökare som trotsade regnet. Det ger föreningen inspiration att nu planera inför andra arrangemang under hösten såsom linlördagen den 30 september, årets julmarknad lördag 2 december, vårt luciafirande på luciadagen och alla kommande lördagsöppet med Mayyada. Välkomna till Långhed.

Annons

Margareta Englund

Fler bilder från marknaden:

Somaliska Sambosa såldes av Sumeia Foto: Anita Holm

På marknaden i Långhed dök glädjespridare upp. Foto: Anita Holm

Inne såldes det kaffe och fika av dessa glada volontärer som också hade en fin dag. Foto: Anita Holm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan