Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Insändare
Toppolitikerna höjer sina egna löner

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I Sverige lever vi ännu så länge i en demokrati trots att Sverigedemokraternas representanter i riksdagen och den högerkonservativa regeringen lägger förslag på förslag som gör inskränkningar på människors fri- och rättigheter och ställer människor mot varandra.

I Ovanåkers kommun ägnar sig Socialdemokraterna åt offentliga försök att knäppa Vänsterpartiet på näsan för att vi agerar som ett oppositionsparti ska göra, vi granskar styrets agerande och lämnar egna förslag i fullmäktige.

Annons

Vänsterpartiets enda mandat var en gång värt något för Socialdemokraterna och Centerpartiet. Det var när deras 17 mandat saknade ett mandat för att komma till makten. Då togs ett demokratiskt beslut i fullmäktige, som gav dem möjligheten att styra kommunen i minoritet, men när 17 andra ledamöters mandat röstade på Vänsterpartiets förslag om justeringar i arvodesbestämmelserna var det plötsligt odemokratiskt, enligt Socialdemokraterna.

Annons

Susan K Persson, Vänsterpartiet Ovanåker.

Bild: Tobias Svensson

I de tidiga diskussionerna om politikers arvoden var vi i Vänsterpartiet redan i början av år 2022 tydliga med att vi ville sänka arvodet för månadsarvoderade och emot ett införande av ett särskilt arvode för ordförandeskapet i det kommunala bolaget Aicab.

På fullmäktige den 25 september ska de mäktigaste toppolitikerna i Ovanåkers kommun rösta om att höja sina egna arvoden och det tycker vi är fel. Det är både upprörande och oansvarigt när kommunens verksamheter samtidigt ges stora besparingskrav, när omsorgspersonalen saknar medarbetare och skolorna ska dra åt svångremmen för att det saknas nära 5 miljoner kronor.

Beslutet om toppolitikernas arvoden kommer att tas i fullmäktige i demokratisk ordning, det är vi övertygade om, men frågan är vad det har kostat minoritetsstyret om de nu ska ta hjälp av de högerkonservativa i oppositionen. Och hur känns det i själ och hjärta hos de ledamöter som egentligen tycker att det är fel att några vill sko sig på bekostnad av kommunens verksamheter?

Annons

Vi i Vänsterpartiet Ovanåker följer vår politiska linje och vi har använt vår demokratiska rättighet att komma med egna förslag i fullmäktige och det kommer vi att fortsätta med oavsett om förslagen gillas eller ogillas av minoritetsstyret eller av de övriga i oppositionen.

Styrelsen i Vänsterpartiet Ovanåker

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan