Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Läsartext
Utomhusbio fick njutas inomhus

Vädrets makter ställde till det. Men i Långhed hittar man lösningar, och utomhusbion fick flytta in.

Detta är en läsartext.

Inte ställa in, utan ställa om är parollen i Långhed. Under pandemin, som vi nära nog glömt av, så blev många arrangemang inställda på grund av restriktioner och situationen. I Långhed jobbade vi hårt kring att ställa om och det var då julmarknad blev hjulmarknad. Ett lyckat grepp.

Nu var det vädrets makter som inte ville vara med oss vilket gjorde att utomhusbio var otänkbart. Som tur var så kunde vi, tack vare bra mörkläggningsgardiner och storbildsskärm, flytta in. Besökarna välkomnades med välkomstdryck i form av lingondricka gjord på lingon från byn.

Annons

Annons

Det glada pizzabagarna Edith, Mayyada och Usama trivs i utebakugnen som byggdes under föregående projekt.

Filmen En gång ska allt detta bli ditt med bland andra Peter Haber och Susanne Reuter visades två gånger och vissa gäster valde att äta mat innan och vissa efter. Erbjudandet var att köpa ett matmärke och för det så ingick det att äta fritt av kolbullar, pizza, grillad tunnbrödsmacka och sallader. Kaffe och dessert ingick också liksom popcorn såklart. Föreningen har köpt in en popcornmaskin som poppade för fullt och spred en härlig doft.

Här njuter Pia Pettersson från Bollnäs av en kolbulle. I matmärket ingick det att äta så mycket som önskas av kolbulle, grillad tunnbrödsmacka och pizza för att sedan avsluta med kaffe och kaka. Kerstin Nyegård jobbar ideellt denna kväll och hälsar.

Vid sista visningen på kvällen var det helt fullt på bygdegården och biokänslan var härlig. Föreningen gladde sig åt att så många kom, trivdes och flyttade in med oss!

Att visa bio är ett fint grepp som Bygdegårdarnas riksförbund har startat och vi har hängt på. Tredje gången gillt utomhus skulle det ha blivit för oss men nu gick det bara inte. Vi hoppas på bättre vädertur nästa år.

Kolbullegräddarna fick lite skydd under taket då regnet valde att komma ner denna kväll. Vilken lycka att ha både lösa tält, grillstuga och bygdegården en sådan här kväll.

Annons

Funderingen efter detta lyckade arrangemang blev att kanske arrangera fler filmkvällar med lite mat och möjlighet till social samvaro. Vad tror publiken om det tro och vilka filmer kan vara aktuella?

Margareta Englund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan