Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Läsartext
Styggbo Summer Workshop 2023

Detta är en läsartext.

För tredje gången anordnas internationell workshop i dans mitt i Hälsinglands skogar, vid Mållången i Ovanåker. Tolv deltagare från nio olika nationer arbetar tio timmar om dagen med sin danskonst, dansträning och skapande.

Danslägret i Styggbpo. Foto: Privat

Initiativtagaren till Styggbo Summer Workshop 2023 är Julia Ehrstrand som genom sina över tio år i New York City har knutit kontakter inom dansfältet över hela världen. Julia är dansmagneten som lockar yrkesdansare från storstädernas dansscener till kreativ samvaro i avlägsen glesbygd.

Annons

Hälften av årets deltagare har varit i Styggbo en eller två gånger tidigare och den andra hälften deltar för första gången. Det visar att danskonstnärerna vill komma tillbaka men även att info om workshopen i Hälsinglands skogar sprider sig mer och mer.

Annons

Hälften av årets deltagare har varit i Styggbo en eller två gånger tidigare. Foto: Privat

Såhär beskriver några deltagare sin upplevelse:

– Jag fick frågan om jag kände Julia när jag kom till min första dansklass i Steps på Broadway, säger Elin Hestner Olsson från Skövde. Men jag mötte Julia först när hon koreograferade vår avgångsklass vid Balettakademien i Göteborg.

Gemenskap på verandan. Foto: Privat

– Julia Ehrstrand annual Styggbo workshop is an international melting pot for art and culture, säger Ljuba Castot från Brooklyn, New York.

– Inspirerande! Vår kollektiva energi är verkligen upplyftande, säger Anneloes van Schuppen med blåbärsblått brett leende.

– Jag är här för tredje gången. Det säger väl allt, säger Allie Zur från Israel.

Hon har tillverkat olika tvålar av botaniska produkter, något som kommer väl till pass vid kvällsdopp vid bryggan.

Ett kvällsdopp. Foto: Privat

Annons

– Jag kommer tillbaka för att jag är bekväm och hemma här, säger Isak Mård från Uppsala.

Annons

– Tutte i cammini di danza portano a Styggbo!’ säger Sara Pizzi från Italien. Även om jag har bott i New York i så många år så är Styggbo magiskt. Här får jag utrymme att se mig själv i nytt perspektiv. New York lockar dansare som vill utvecklas men det är i Styggbo som vi får en unik upplevelse som inte finns någon annanstans.

I Styggbo får de en unik upplevelse som inte finns någon annanstans. Foto: Privat

– Att bli omgärdad av natur och underbara människor är sällsynt i en dansares värld. Det är alldeles för mycket konkurrens i mitt dagliga liv men i Styggbo är allt sådant borta med regnet, säger Sandy Albrecht från Schweiz.

– Jag kommer själv från en liten ögrupp och det är fantastiskt att se hur mycket dansen kan betyda i det lilla samhället. Glömmer aldrig när Svante hjälpte till med koreografin i ’Myggen dansar’, säger Ranva Gudrunardóttir Niclasen från Färöarna.

Andreas Erbrink

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan