Annons

Annons

Annons

Kilafors

Läsartext
Påskkul med PRO i Kilafors

Den traditionella månadsträffen med Kilafors PRO-förening i Lilltjära Ordenshus hade Påskkul som tema. Som vanligt var det fullsatt salong.

Detta är en läsartext.

Den eminenta PRO-orkestern spelade välkomstmusik innan programmet inleddes med ordförande Anette Lindholms välkomsttal med rapporter. Stickgruppen har nu fått ihop 326 strumpor till Ukraina. Gruppen fortsätter att sticka men nu ska sockorna lämnas in till härbärgen.

Gullefjun angrips av den elaka katten.

Annons

Annons

Eva Lucchesi informerade om kommande resor med PRO. 29 maj är det en hemlig resa med ett utlovat intressant program, anmälan senast 8 maj. 30 juni går det en bussresa till Skellefteå med blomstertema. I samarbete med PRO i Rengsjö anordnas en resa på Göta Kanal 22 augusti. (Du som vill ha mer information resorna kontaktar Eva Lucchesi.)

Anette Lindholm och Tina Markgren spexar.

PRO-kören framförde ett par låtar innan matgruppen bjöd på en mycket delikat och välkomponerad caesarsallad. Efter måltiden var det dags för Margareta Brolin att leda pausgympan. När vi hade sträckt på både armar och ben äntrade kören och musikerna scenen igen. De bjöd på en samling av välkända vårvisor och avslutade med ett dramatiskt framförande av Gullefjun.

Tina Markren, PRO:s egen påskhöna, framförde en påskmonolog som äggade till skratt. Hon lockade upp hönan Agda, ursäkta vår ordförande Anette, och tillsammans framförde de en underfundig påsksketch. Kören avslutade sedan underhållningen med En glad calypso om våren och hela publiken sjöng glatt med.

Vem döljer sig bakom riset?

Annons

Till kaffet bjöds vi på en glasstrut till tonerna av Hemglass. Tillmans hade skänkt en charklåda till lotteriet. Denna gång innehöll det fina vinstbordet både hemlagade och hemvävda produkter.

Nästa gång vi ses på månadsmöte, blir det modevisning på Ordenshuset i Hå 16 maj, är våren i full blom.

Eva Blomberg Svensson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan