Annons

Annons

Annons

Kilafors

Insändare
Kilafors är inte bortglömt

Bollnäs kommuns biträdande kommunchef Bosse Wallbäcks svarar på insändaren Är Kilafors satt på undantag eller är vi bortglömda på riktigt? Ljusnan 21 april.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Läs även: Är Kilafors satt på undantag eller är vi bortglömda på riktigt?

Bollnäs kommun, främst fritidsenheten och kulturen, genomför tillsammans med Föreningsalliansen (som samordnar med föreningslivet i kommunen) aktiviteter i hela kommunen under loven. De flesta insatserna sker under sommarlovet då kommunen har tillgång till feriearbetande ungdomar och praktikanter. Men vi är beroende av föreningslivets och civilsamhällets deltagande. Vi har ju alla ett ansvar för våra sommarlediga barn och ungdomar.

Annons

Annons

Bosse Wallbäcks, biträdande kommunchef.

Bild: Christian Massana

Kilafors var på inget sätt bortglömt förra året, aktiviteter erbjöds såväl i Kilafors som i Segersta. Dock har vi brustit i kommunikationen och marknadsföringen, det ska erkännas. Det kommer att bli betydligt bättre i år. All planering är inte klar men i nuläget planeras aktiviteter i Kilafors eller Segersta måndag-torsdag under många sommarveckor.

Utöver det kan föreningar och andra lägga in planerade aktiviteter via bollnas.se/lov som sedan syns i evenemangskalendern. Föreningar kan dessutom erhålla visst bidrag om man deltar i sommaraktiviteter.

Innan skolorna slutar kommer information om sommarens aktiviteter att presenteras för alla elever i kommunens skolor.

Vi hoppas och tror att denna sommar kommer att bli en bra sommar med många aktiviteter för våra barn och ungdomar i hela kommunen.

Jag har i mitt svar endast fokuserat på sommarens aktiviteter, frågorna om simhall, bibliotek hanteras i andra processer.

Bosse Wallbäcks, biträdande kommunchef

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan