Annons

Annons

Annons

Kilafors

Insändare
Är Kilafors satt på undantag eller är vi bortglömda på riktigt?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Om man tittar med kritiska ögon på var Bollnäs kommun förlägger fritidsaktiviteter för barn så kan man snabbt konstatera att det är inne i Bollnäs stad (naturligtvis) och i Arbrå.

Som exempel kan man se hur det såg ut under sportlovet i år. I Arbrå fanns aktiviteter för barn i biblioteket och i simhallen. I Kilafors fanns också en del aktiviteter men alla var utifrån ideella föreningars ansträngningar. Vi har ingen simhall (ska renoveras, men när?) och inget bemannat bibliotek så det kan kanske förstås på så sätt.

Annons

Annons

Ett inlämnat medborgarförslag från november 2022 om behovet av bemannat bibliotek är obesvarat vilket känns oroväckande.

Är Kilafors bortglömt? undrar insändarskribenten.

Förra sommaren kunde vi Kilaforsbor med sorg se att det även då var en koncentration av kommunens aktiviteter för barn till Bollnäs och Arbrå. I det upptryckta program som fanns att tillgå var Kilafors som bortglömt. Kanske för att vår kommunala badplats inte fungerade som sådan. Stora brister där trots att ortsbor högljutt försökt få till en förbättring av stranden och ditsatta bryggor.

Nu kan man undra om vi kan förvänta oss en förbättring, eller om vi fortsatt får känna oss förfördelade, att vi i Kilafors får lita på ideella krafter för att få saker att hända för att få en levande landsbygd.

Orolig Kilaforsbo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan