Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Läsartext
Sportlovsvecka på Långheds bygdegård

Under sportlovsveckan på Långheds bygdegård hölls flera aktiviteter som lockade både barn och vuxna.

Detta är en läsartext.

Startskottet gick tisdagen den 7 mars med ”trixa med trådslöjd”. Museipedagogerna Elisabet och Richard från Länsmuseet Gävleborg höll i en trådslöjdsworkshop där de berättade om trådslöjdens historia och visade upp många vackra föremål gjorda i ståltråd i olika färger. Det var en uppskattad aktivitet som fängslade både barn och vuxna. Det skapades alltifrån smycken, krokar, gedigna kedjelänkar och även så kallade trollkors som enligt sägnen skulle hålla trollen borta. Under veckan hade barnen även möjlighet att gå en tipspromenad med frågor som hade kopplingar till djur och natur samt lokal förankring med Långhed och Hässjaån i fokus.

Annons

Annons

Tunnbrödsbakning i bagarstugan. Foto: Anita Holm.

På onsdagen hölls en friskvårdspromenad som blev välbesökt när vintervädret bjöd på sol och härligt gnistrande snö. För dagen väntade nybakat tunnbröd från den egna bakugnen på deltagarna när de återvände till bygdegården för fika och samkväm efter promenaden.

Museipedagogerna Elisabet och Richard från Länsmuseet Gävleborg lär ut trådslöjd. Foto: Anita Holm.

Med en ny projektor och nya mörkläggningsgardiner kan vi nu erbjuda fina möjligheter till en trevlig filmupplevelse i våra lokaler och under veckan visade vi två barnfilmer som lockade mycket publik. Popcornmaskinen gick varm då besökarna bjöds på nypoppade popcorn till filmen. För den vuxna publiken bjöd fredagskvällen på den guldbaggebelönade filmen Triangel of Sadness.

Filmvisning i stora salen. Foto: Anita Holm.

Efter en välbesökt och uppskattad sportlovsvecka planerar vi nu för fullt för kommande aktiviteter, bland annat vårmarknaden den 13 maj. Håll utkik på vår hemsida och i sociala medier för att inte missa vad som händer i Långhed.

Frida Cronsioe

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan