Annons

Annons

Annons

Längdåkning

Läsartext
Stjärnspäckad helg för barn och ungdomar från Edsbyns skidklubb

Ett gäng barn och ungdomar från Edsbyns skidklubb fick en spännande avslutning på säsongen. De fick åka och titta på världscuptävlingarna i Falun och även själva delta i Stjärnjaktsfinalen.

Detta är en läsartext.

14 förväntansfulla skidåkare från Edsbyns SK fick besöka världscuptävlingarna i Falun.

Annons

Under hela hösten och vintern har barn och ungdomar från Edsbyns SK deltagit i Stjärnjakten som Svenska skidförbundet står bakom. Stjärnjakten går kortfattat ut på att samla olika stjärnor, stjärnorna består av aktiviteter indelade i tre olika nivåer.

Det kan vara allt från att testa på olika träningsmoment och övningar eller att diskutera hur en bra skidkompis ska vara.

Edsbyns SK var en av fem föreningar som fick chansen att uppleva finalen av Stjärnjakten i Falun.

Målet med Stjärnjakten är att få bra innehåll i träningen med stor rörelserikedom och glädje, lära sig mer om längdskidåkning samt att bygga en fin gemenskap.

Annons

Edsbyns SK lyckades genomföra samtliga 30 utmaningar och blev en av de fem föreningarna som fick chansen att uppleva finalhelgen i samband med världscupen i Falun.

Annons

Det blev en stjärnspäckad helg där barnen fick vara med och heja fram världseliten i skidspåret.

Så under helgen åkte 14 förväntansfulla barn tillsammans med tränare och föräldrar till Falun för att uppleva världscuptävlingarna på plats och även vara med och köra en stafett mot de övriga föreningarna i Stjärnjaktsfinalen 2023. Övriga finalklubbar var Strömnäs GIF, Ulricehamns IF, Grava SK och Gävle SK.

Det blev en stjärnspäckad helg där barnen fick vara med och heja fram världseliten i skidspåret. Men höjdpunkten var att själva få kliva ut på Lugnet inför tusentals åskådare och åka skidor strax före finalerna på lördagens sprinttävlingar.

Höjdpunkten var att själva få kliva ut på Lugnet inför tusentals åskådare och åka skidor strax före finalerna på lördagens sprinttävlingar.

Det var förväntansfulla men också lite nervösa barn som klev in på skidstadion, samma väg som världsstjärnorna gått precis före, och därefter körde stafetten. Barnen gjorde fantastiskt fina insatser och Edsbyns SK tog hem en fin andraplats i Stjärnjaktsfinalen 2023 bakom vinnarna Ulricehamns IF.

Edsbyns SK tog hem en fin andraplats i Stjärnjaktsfinalen 2023 bakom vinnarna Ulricehamns IF.

Det bjöds därefter på prisutdelning vid målgången där landslagsåkarna Leo Johansson och Eric Rosjö överlämnade pokalen till stolta och glada skidåkare. Till barnens stora glädje sprang de på helgens skiddrottning Jonna Sundling efter hennes seger i söndagens mixstafett. Jonna tog sig tid att skriva autografer och ta en bild med barnen vilket blev en perfekt avslutning på en helg som barnen sent kommer att glömma.

Annons

Annons

Edsbyns SK:s barn och ungdomar firade andraplatsen.

Detta blev också en fantastisk avslutning på årets skidsäsong för barnen och ungdomarna i Edsbyns SK, även om planen är att fortsätta med träningarna så länge det finns snö. Edsbyns SK har nyligen startat upp sin barn- och ungdomsverksamhet igen efter många års uppehåll, och gruppen av skidsugna barn har sedan dess successivt ökat till att i dag omfatta trettiotalet barn. Vi hoppas att fler barn ska bli sugna på att åka längdskidor och vara med på våra träningar när vi drar igång igen efter sommaren.

Text och bild: Christian Olars

Se fler bilder från Falun här:

Annons

Annons

En av höjdpunkterna på helgen – mötet med svenska stjärnan Jonna Sundling, som står i bakre raden i blå mössa.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan