Annons

Annons

Annons

Innebandy

Läsartext
Alfta kryssade på hemmaplan

Alfta Indians tog emot IBK Östhammar på lördagen, inför en nästintill fullsatt sporthall.

Detta är en läsartext.

Och nog bjöds publiken på en svängig första period, framför allt målmässigt när Östhammar startar betydligt bättre än ett hemmalag som var sega från början denna lördag.

Östhammar går således upp i en 0-2 ledning efter att andra målet kommit på straff. Men då vaknar indianerna till och Antonio Ariza-Gomez skjuter in 1-2, och när Lukas Karsbo knappt tre minuter senare sätter 2-2, så trodde nog alla att Alfta skulle fortsätta på den nu inslagna vägen.

Foto: Alva Westman

Men bortalaget vänder tillbaka återigen, och dryga fem minuter efter kvitteringsmålet så leder nu Östhammar med 2 mål igen. Oskar Lindsmyr reducerar till 3-4 i powerplay innan den första perioden är över.

Annons

Annons

Andra perioden blir betydligt mer tillknäppt, åtminstone målmässigt men den präglas desto mer av tuffa närkamper, ett hemmalag som tar över spelet betydligt mer, och när Filip Hägglund styr in Jonathans Boänges skott till 4-4 så är stämningen som vanligt, fantastisk hos publiken.

I den första periodpausen spelade framtida a-lagspelare från P-11 internmatch. Foto: Alva Westman

Ett fortsatt spelövertag från Alfta, där Östhammar sticker upp i några vassa kontringar. Och när indianerna slappnar av lite i försvarsspelet så utnyttjar Östhammar det och återtar sin ledning efter 16 spelade minuter i andra perioden.

Knappa två minuter senare så bombar Antonio Ariza-Gomez in sitt andra mål för dagen, efter en frislagsvariant med Kevin Johansson, och inför den sista akten är det helt jämt.

Lillebror Andres Ariza-Gomez gör 6-5 i början av tredje perioden, sporthallen kokar och känslan är att hemmalaget känns hetast.

Men bortalaget viker inte ner sig, och får också ytterligare energi när dem får ett powerplay, och dessutom kvitterar genom ett hopslag. Och den energin kan dem rida vidare på, och även ta ledningen till 6-7 efter 9 spelade minuter.

20 sekunder senare slår Lukas Karsbo bollen till Oskar Lindsmyr som enkelt kan sätta 7-7 i det bortre krysset.

Annons

Det saknas inte chanser för något av lagen, och känslan är att det ska komma ett avgörande men resultatet står sig perioden ut.

Foto: Alva Westman

Och i den efterföljande förlängningen så är det hemmalaget som går för segern mest, och plockar ut målvakten för att spela 6 mot 5, men inga mål faller och lagen får dela på poängen.

Pontus Östlin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan