Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Läsartext
Delad glädje är dubbel glädje!

Med den rubriken vill Långheds bygdeförening rikta ett tack till en annan förening som vi berättar om längre ner.

Detta är en läsartext.

På alla bygdegårdar och i alla bygdeföreningar jobbas det på med massor av olika områden. I Långhed vill vi skapa möjligheter att erbjuda aktiviteter för boende och besökare i vår vackra nykterhetsloge. För att göra det möjligt så är det mycket som vi måste få ihop och jobba med så att det fungerar. Ett stort ansvar vilar på vår bygdeförening liksom på alla andra ideella föreningar.

Ett glatt gäng volontärer såg till att stolarna kom på plats. Tack tack.

Den vackra byggnaden i Långhed, som vi har som bygdegård behöver underhållas då vi verkligen vill förvalta den på bästa vis. Underhållet är ganska kravfyllt då försäkringen kräver att väldigt många delar måste säkras för att gälla. Vi jobbar just nu med Säker bygdegård vilket är väldigt bra. Som bygdeförening så får vi insikter tack vare utbildningen som Bygdegårdarnas riksförbund håller i. Gör vi vår läxa med Säker bygdegård så kan vi bli certifierade och på så vis få lägre försäkringspremie.

Annons

Annons

In med ”nygamla” stolar och ut med de med stålram.

Det är mycket att hantera både ute, inne och på kontoret. Det ska förebyggas både kring brand och inbrott, hålla i elförbrukning, ha koll så taket inte läcker, sanda så ingen ramlar och slår sig, hantera inkomster och utgifter, ha upplysta utrymningsvägar med skyltar, göra tillgänglighetsanpassningar, fixa ljud och ljus, ha koll på försäkringarna, arrangera med källsorteringen, ha koll på att vattnet har godkänd kvalitet och dessutom smakar gott och så vidare.

Nu kan fika eller tunnbrödslunchen avnjutas på sköna stolar. Välkomna.

Tack vare att vi är många som hjälps åt med olika saker så klarar vi och andra föreningar av att hålla sin byggnader i gott skick och arrangera många bra aktiviteter. Ekonomiskt stöd finns att få till vissa åtgärder om det finns någon som är flitig på att söka stöd.

Tillsammans och samarbete är lösningen. Nu över till tacket.

Ett stort tack för att vi i Långhed nu kan erbjuda besökarna sköna stolar att sitta på. Fint stoppade, rejäla trästolar av god kvalitet. Smyrna i Edsbyn skulle byta och hade hört att vi var i behov av ”nygamla” stolar. Stort tack till er för att vi fick ta över dem. De passar in väldigt bra. Välkomna att hälsa på oss.

Vi i Långhed fick nu 36 stoppade stolar över med stålram som vi i vår tur ger bort till någon förening. Hör av er bara så kommer även dessa till nytta.

Margareta Englund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan