Annons

Annons

Annons

Bollnäs

Insändare
Skapa Bollnäs strand med SJ-området som nav

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tänk nytt, större och grönare. Skapa Bollnäs strand med SJ-området som nav.

Ser med glädje alla förslag som formligen regnar i på kommunens Facebook sida sedan kommunen utlyst en namntävling för området Bro 4:4. Jag tar mig friheten att komma med ett namn och ett utvecklingsförslag som skapar nytt där traditionen och den gröna miljön finns.

Så här ser jag det:

Arenan kommer, när verksamheten har fått snurr, säkert locka upp emot 100 000 besökare per år. De 19 hemmamatcherna i bandyns grundserie och kvartsfinalspelet kommer att betyda minst 40 000 besökare. Klubben har i dag ett publiksnitt på över 2 000 per match.

SBB-arena på SJ-området i Bollnäs.

Bild: Anders Nordlén

Annons

Annons

Områdets fantastiska grannar väcks nu också till nytt liv. Karlslundbadet som det bara är att springa ner till och ta sig ett dopp eller en lunch efter en konsert, mässa eller ungdomsläger i hallen.

Gumpels som borde vara öppet sju dagar i veckan och som är ett mecka för brädälskare i alla åldrar, kan utnyttja hallen för tävlingar, workshop och graffitiutställning/skola. Nya planer på älvnära bostäder vid nuvarande Strandrestaurangen finns.

Och så allra viktigast: möjligheten till ett cykel- och promenadstråk från Karlslund ner förbi Scandic hotell och förbi marinan fortsatt genom folkparken och så ut till Vågens vackra gångväg.

Onbacken kan utvecklas till ett levande lekområdet med härlig lekpark, utegym och kanske rent av en servering. Blir bostadsbyggandet på Brotorget verklighet samt planerna på inflyttning också verklighet så behövs verkligen den sedan länge bortglömda Onbacken som en lekfull grön oas – mitt i stan!

Leif Eriksson Sjöberg.

Bild: Olle Nordquist

De gröna ytorna i Bollnäs centrala stenstad är i stort sett obefintliga men med det här sammansatt utvecklingspaketet får staden ett helt nytt ansikte – mot vattnet.

Annons

Köken på kafét på Karlundsbadet liksom köket och byggnaderna på folkparken måste rustas upp och förses med fungerande moderna och godkända kök och renovering som medger året runt öppet.

Och se här!

Här kan vi skapa ett område och ett begrepp som faktiskt hänger ihop och som med lätthet blir ett av Bollnäs attraktivaste område för alla medborgare.

Dessutom går det att marknadsföra området med framgång för det ligger en härlig klang av ny utveckling i Bollnäs strand när vi nu ska försöka öka befolkningen upp till 30 000.

Lyft blicken och skapa något helt nytt – för framtiden i Bollnäs.

Leif Eriksson Sjöberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan