Annons

Annons

Annons

Edsbyn

Läsartext
BILDEXTRA: Gymnastikuppvisning i Edsbyn lockade många besökare

Edsbyns gymnastikförening (Edsbygympan) firade 85-årsjubileum i söndags genom att bjuda in till en magisk show med Disney-tema.

Detta är en läsartext.

Totalt 120 barn i åldrarna från 2 till 14 år visade upp gymnastik på olika nivåer inför en fullsatt läktare i Celsiushallen. Det blev en lyckad tillställning som inleddes med en stor redskapsbana för de allra yngsta gymnasterna utklädda till djur från Lejonkungen.

Efter det flög Superhjältarna bokstavligen över redskapen, följt av en fin dans från Djungelboken. Älvor och barn från Peter Pan och Tingeling visade också sina kunskaper på redskapen och strax innan paus förflyttades vi till Söderhavet och fick se karaktärer från filmen Vaiana.

Redskap lånades även från andra håll för att möjliggöra uppvisningen.

Annons

Efter pausen blev det fartfylld gymnastik från föreningens äldsta trupp till musiken från Encanto. Jasmin svävade förbi på en flygande matta och Bumbibjörnarna studsade sen in och snurrade runt. Sist kom piraterna som körde höga volter och överslag på trampett. Uppvisningen avslutades med en gemensam dans.

Annons

Lejonkungen.

Det var förra året som föreningen startade upp truppgymnastik för första gången i denna del av länet och intresset har ökat explosionsartat. Föreningen har nu över 200 aktiva barn och några i kö men saknar tillgång till bra träningstider i sporthallen där gymnasterna från 9 år och uppåt behöver träna då skolornas gymnastiksalar har för liten yta. Tyvärr prioriteras gymnastikföreningen inte lika högt som de föreningar som har en tävlingsverksamhet. Många gymnaster tappar även sin enda träningstid i veckan när andra föreningar har matcher. Brist på tider i sporthallen är ett stort hinder för gymnasternas utveckling men även för hela vår förening.

Djungelboken.

Föreningen har även brist på redskap som behövs inom truppgymnastik. Närmaste specialanpassade hall för någon sorts gymnastik ligger över tio mil från Edsbyn. På sikt drömmer vi om en egen hall anpassad för truppgymnastik för att kunna ge gymnasterna bästa möjliga chans till utveckling.

Vi vill ge alla som vill träna gymnastik en möjlighet till detta men vi behöver bli fler ledare. Som ledare krävs inga förkunskaper då föreningen utbildar både internt och externt. Vi hoppas på att få fler människor att vilja engagera sig och bli en del av vårt härliga ledargäng, inte bara inom barnverksamheten utan även på vuxensidan där det just nu saknas ledare till några av våra populära pass.

Annons

Annons

"Rörelse hela livet” är ett motto inom Edsbygympan. Vi brinner för att sätta människor i rörelse, oavsett ålder, förutsättningar och ambitionsnivå.

Lindvi Forsberg

Bildextra – se fler bilder från uppvisningen här:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan