Annons

Annons

Annons

Röstkuppen i fullmäktige

Debatt
Replik: "Jag vägrar låta mig läxas upp av en fejk-liberal spinndoktor"

Lilian Sjölund verkar ha missförstått våra invändningar mot det som skedde på fullmäktigesammanträdet i måndags.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det handlar inte om att vi inte blev valda. Hade det varit så att övriga oppositionspartier inte hade haft något förtroende för oss och således valt någon annan så hade det varit fullt rimligt och okej, trots att vi är oppositionens största parti.

SD:s Jonatan Hölzgen är ursinnig på Ljusnans Lilian Sjölund

Bild: Christian Massana

Det vi vänder oss mot är just att majoriteten lägger sig i ett val de inte har någonting med att göra. Du säger att det är upp till oss att säkra en majoritet för att få som vi vill, men det är ju per definition omöjligt att säkra en majoritet om man är i minoritet.

Annons

Läs Sjölunds ledare: Försåtligt att dra demokratikortet, SD!

Annons

Skulle det vara som du säger så skulle vi alltså behöva övertyga ett majoritetsparti att rösta på oss i omröstningarna, men hur ska vi då kunna granska dem stenhårt om vi behöver sätta oss i beroendeställning till dem för att bli vald?

Det rubbar grundprinciperna i vårt parlamentariska system.

Vi har en majoritet som styr och en opposition som ska granska, genom att agera på detta viset väljer majoriteten själv vilka som ska granska dem, och genom att bryta denna praxis gör man alla framtida oppositioner beroende av majoriteten.

Det rubbar grundprinciperna i vårt parlamentariska system. Det borde du som liberal förstå, men det tror jag att du gör också. Det är bara så att du är förblindad av ditt hat till Sverigedemokraterna och våra väljare att du överger dina principer, trots att du anklagar alla möjliga partier för att göra detsamma. Det är verkligen inte försåtligt att kritisera det som hände i måndags, det som är fullständigt oacceptabelt och förkastligt är att dribbla bort vad det faktiskt handlar om och överge sina påstått liberala principer bara för att man inte gillar oss.

Jag vägrar läxas upp av en hycklande, fejk-liberal spinndoktor.

Jonatan Hölzgen, SD, ledamot i Bollnäs kommunfullmäktige

Annons

Svar direkt:

Annons

Det jag vänder mig mot är att demokratin skulle vara i fara för att ledamöter röstar på ett visst sätt i en sluten omröstning. Det är felaktigt. Man kan inte ropa vargen kommer varje gång omröstningar inte faller ut som man tänkt. Jag menar självfallet att du skulle säkrat oppositionens röster. Det tror jag du förstår. För övrigt så varken hatar jag ditt parti (så starka känslor hyser jag inte för politiska åskådningar) eller dina väljare. Däremot är jag livrädd för vad Sverigedemokraternas politik ska göra med vårt samhälle. Det borde även liberalpartister vara.

Lilian Sjölund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan