Annons

Annons

Annons

Orientering

Läsartext
Hälsingelägret 2022 – rävjakt i Rogsta

Rekordmånga orienteringsungdomar samlades i Hudiksvall under helgen den 27-28 augusti för årets Hälsingeläger.

Detta är en läsartext.

En helg där SMHI gått ut och varnat för skyfallsliknande regn och badvädret såg väldigt avlägset ut men de mörka molnen skingrade sig och det blev ett utmärkt orienteringsväder där solen till och med tittade fram vid några tillfällen.

Alla deltagarna samlade för lägerbild. Foto: Björn Lans

Annons

Annons

De runt 80-talet deltagande ungdomarna kom från Söderhamns OK, Rehns BK, Alfta-Ösa OK, Forsa OK och arrangörsklubben Hudiksvalls OK. Under helgen genomfördes 3 träningspass där en uppskattat övning var Rävjakts-OL. Skärmarna i skogen var rävar som hundarna i form av ungdomarna skulle nosa upp och rapportera tillbaka till ledarna som var jägare. En intensiv jakt genomfördes i skogarna kring Rogsta kyrka.

Ett läger är lika mycket en social aktivitet som ett träningstillfälle. Därför fanns det gott om tid mellan passen för att lära känna nya vänner. Det spelades brännboll och lektes andra gemensamma lekar om tiden inte användes för bad i Lintjärn. På kvällen anordnade Forsa en mångkamp vid Högsgården. Högsgården var även bostad för Alfta-Ösa och lokalen där alla måltider intogs.

100% skärmtid på lägret. Hudiksvall OKs motto från SOL-skolan.

Lägret avslutades traditionsenligt med en lägerstafett som inte alls var som en stafett brukar vara. Lagen fick en timme på sig att hitta så många kontroller som möjligt men bara med en karta. Löparna skulle istället ge sig ut en och en eller i mindre grupper för att ta upp till 3 kontroller åt gången innan nästa löpare i laget tog över. En extra tvist var att inga klockor fick användas för att hålla reda på tiden och straffpoäng utdelades om lagen inte avslutade stafetten inom timmen. De något högmodiga lagen med ledare fick se sig besegrade av ungdomarna.

Annons

Efter sådan lyckad helg har vi nu det angenäma nöjet att hitta en plats i Bollnäs att hälsa nästa års deltagare välkomna till.

Text: Johannes Tyve, Söderhamns OK

Foto: Björn Lans, på samtliga bilder.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan