Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
Rädda djuren och miljön – rösta på Klimatalliansen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Regeringen pumpar nu in miljardbelopp i krisstöd till djurindustrin, exempelvis 2700 kronor extra i bidrag per mjölkko. Det är en moralisk katastrof med avseende på djur och miljö.

Kossorna och de andra lantbruksdjuren älskar sina liv lika mycket som du och jag. Vi behöver inga stackars sönderavlade djurslavar i Hälsingland. Jag drömmer om en framtid med massor av vilda betande djur och skyddad natur.

Annons

Annons

Jonas Norberg skriver att Klimatalliansen är partiet som vill sätta mål för hållbar konsumtion och produktion av livsmedel.

Bild: Leif Johansson

Djurindustrin orsakar enorma växthusgasutsläpp i form av koldioxid från nedhuggna skogar (som blivit betesmarker och foderodlingar), metan från idisslarnas magar och lustgas från gödsel. Domesticerade djur och människan står idag för 96 procent av däggdjurens biomassa på vår jord. De vilda däggdjuren står endast för 4 procent, enligt WWF. Det är fullständigt orimligt och ett allvarligt hot mot vår överlevnad.

Klimatalliansen vill sätta ett mål för hållbar konsumtion och produktion av livsmedel i linje med Parisavtalet och halvera köttkonsumtionen till 2030. Därför röstar jag på dem och jag ber dig att göra likadant.

Jonas Norberg, Klimatalliansen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan