Annons

Annons

Annons

Alfta

Läsartext
Födelsedagskalas med det bästa på menyn

Vad är bäst att servera på ett födelsedagskalas? När Sven Rotberger började planera sitt 80-års kalas så svängde han förbi Långheds bygdegård och planeringen påbörjades kring kolbullefest!

Detta är en läsartext.

Sven Rotberger från Roteberg i Ovanåkers kommun valde att bjuda in till Kolbullekalas i Långhed när det var dags att fira 80 år.

Annons

Bygdeföreningen som gräddar kolbullar vid olika tillställningar, både vid bygdegården men även på andra ställen, gillar utmaningar och såg Svens förfrågan som en möjlighet att utveckla ett trevligt koncept.

Sven uppvaktades på olika vis. Här får Sven en finfin teckning av ett av barnbarnsbarnen.

Annons

Annons

Trevligt blev det när Svens gäster strömmade till och festen inleddes med en liten läskande fördrink och ett tunnbrödssnack. Gästerna slog sig ned vid borden och snart var det dags att grädda kolbullar. Många uttrycket härliga lovord över de goda kolbullarna och flera av gästerna klarade av att äta två kolbullar – så goda var de.

Långheds bygdeförening fick efter festen en härlig blomma som tack för en bra arrangerad fest. Max, Birgitta och Mona gläds.

Många av gästerna var riktigt unga och de kunde spring flera varv i Hälgeparken som ligger precis vid bygdegården. Efter några varv där passade bullar och kakor bra. Vid servering av tårtan bildade alla gäster och vi som ordnade kring festen en stor kör och jubel uppstod.

Glädjen blev mycket stor häromdagen när Sven kom förbi och överlämnade en fin tackblomma till föreningen. Delad glädje är dubbel glädje – det stämmer verkligen. Grattis återigen Sven.

Margareta Englund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan