Annons

Annons

Annons

Annons

Bollnäs

Insändare
Trygg uppväxt i Bollnäs kommun med Socialdemokraterna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Erika Engberg, Socialdemokraterna i Bollnäs.

Bild: Christian Massana

Annons

Vi ser samma tendenser i Bollnäs kommun som i Sveriges större kommuner med otrygghet och ökade risker för kriminalitet.

■ Vi kommer att jobba för att öka riktade resurser till att förhindra unga att hamna i kriminalitet i Bollnäs kommun.

■ Vi kommer att jobba för att förhindra ungdomar att bli medlemmar eller hjälpredor till kriminella gäng i Bollnäs, genom att erbjuda föräldrar, vuxna och ungdomar tidigare insatser genom stöd av socialtjänsten i Bollnäs kommun.

Annons

■ Vi vill ha barnhälsoteam i förskolan och utökat stöd till föräldrar i samarbete med hälso- och sjukvården och socialtjänst. Om föräldrarna inte har förmåga och möjlighet ska samhället finnas där för barnet här i Bollnäs kommun.

■ Tidiga insatser i förskolan skapar lugnare barngrupper med individuella anpassningar. Fler trygga föräldrar ger tryggare uppväxt och stabilare och roligare skolgång.

Annons

Barn och ungdomar utvecklas och växer i ansvar när de blir sedda och bekräftade, där de kan skapa och delta i kreativa föreningar och bostadsmiljöer.

■ Vi vill att fritidsgårds- och föreningsverksamheten ska stärka ungdomar och barn att våga göra aktiva val att inte välja kriminella handlingar.

■ Vi vill ha aktiva föreningar i hela kommunen med goda ledare och tillgänglig fritidsgårdsverksamhet här i Bollnäs kommun.

■ Vi kommer att jobba för att de parallella kriminella samhällen som i dag är på uppgång, inte ska finnas i Bollnäs kommun. Det ska ske genom ökad samverkan med till exempel polis, socialtjänst och oss andra här i Bollnäs kommun.

■Vi ska jobba för att hitta metoder för att segregationen, som är en del av grunden för kriminalitet, ska brytas här i Bollnäs kommun.

Vi ska göra det som krävs för att bryta segregation och ojämlikhet som många gånger är grund för kriminalitet hos unga här i Bollnäs kommun.

Socialdemokraterna i Bollnäs:

Erika Engberg

Christina Ungh

Olle Nilsson Sträng

Örjan Larsson

Annons

Elsy Burman

Mona Toresson

Britt- Inger Dobbrown

Lena Sund Berglund

Ulrika Lövgren

Jan-Olov Skoglund

Ingrid Skoglund

Birgitta Andersson

Marzavan Arafat

Jocke Warnemann

Ann-Sofie Johansson

Ann-Katrin Samuelsson

Dick Helgesson

Hussein Said

Kristoffer Lindberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan