Annons

Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Läsartext
Barnens dag i Alfta lockade många

Detta är en läsartext.

Många krispiga kolbullar gräddades vid Ol-Anders i Alfta i samband med Barnens dag.

Annons

Arrangemanget Barnens dag i Alfta vid besökscentret Ol-Anders lockade många besökare på lördagen. Trots att regnet både hängde i luften och föll ner så gjorde många ett besök för att leka och känna gemenskap.

Det var ett stort arrangemang med många aktiviteter såsom att sjunga tillsammans eller att leka tillsammans under ledning av kulturpedagogen Katharina Håkansson som till vardags återfinns i Bollnäs. Kulturpedagogen i Ovanåker, Evelina Ohlén som planerat dagens aktiviteten tillsammans med personalen på Ol-Anders gladdes verkligen åt den fina tillströmningen av besökare trots regnet.

Annons

Annons

Kolbullegräddarna Kerstin Nyegård och Håkan Englund är noga med att provsmaka det de serverar. Mums!

Förra året var det strålande sommarväder och arrangemanget drog enormt stor publik, men som sagt många trotsade regnet.

Kolbullar uppskattades av många och speciellt när den härliga elden var tänd i eldpallkojan där kolbullen kunde inmundigas. Kolbullar serverades till internationella besökare från Schweiz, Etiopien, Tyskland, USA och Costa Rica.

Elliot Söder från Alfta gräddar och serverar besökare från Costa Rica och Tyskland. Betyget på kolbullen syns tydligt!

Sommarjobbaren Elliot Söder från Alfta har nu gräddat kolbullar vid två tillfällen och han uttrycker att det är riktigt roligt. Nästa gång han svingar pannan blir när kolmilan tänds i Långhed, fredagen den 12 augusti. Välkommen då!

Margareta Englund

Annons

Annons

Till toppen av sidan