Annons

Annons

Annons

Annons

Bollnäs

Insändare
Replik: Bollnäs kommun dödar spontanidrotten!

Det här är en replik på teknik- och fritidsnämndens ordförande Mats Löwensteins svar på en insändare som publicerades den 15 juni.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kanske kommunen kan införa "allmänhetens träning" på friidrottsarenan på Sävstaås, undrar insändarskribenten.

Bild: Therese Bonnevier

Annons

Läs första insändaren och svaret här: Kritik mot Bollnäs kommuns hantering av föreningslivet och spontanidrotten

Mats Löwensteins svar är endast av övergripande karaktär och inte relevanta utifrån den kritik jag framförde. Då du nu har givit svar vill jag veta varför ni genomför drastiska höjningar för de fyra avtalsföreningarna samt höjningen av lokaler för kanslier och förråd?

Annons

Annons

Vid kontroll av bokningsläget på anläggningarna visar det sig att den utomhusanläggning som är mest bokad under året är Solrosen (skolor under dagtid och fotbollsföreningar på kvällar och helger) och den anser du vara kommunens spontanidrottsplats? Mycket märkligt!

Sävstaås friidrottsarena är i princip ledig varje vardag under vår, sommar och höst.

Dessutom, varför införa en ny taxa för spontanidrott på Sävstaås? Medborgare har sedan 1980 kunnat nyttja anläggningen för spontanidrott gratis!

Har detta varit ett problem? Kommer en taxaersättning lösa problemen? Varför inte istället likställa friidrottsarenan med isytan och införa allmänhetens träning?

Du skriver även att ni jobbar för en jämställd och jämlik utveckling av ert system för taxor och stöd till idrottsföreningar. Då undrar jag varför ni har olika taxaersättningar för konstgräs kontra naturgräs, naturgräs kontra friidrottsytor, isyta kontra konstgräs, idrottsyta för bollspel inomhus kontra friidrottsyta.

Dags att se över dessa taxor för en jämlik och likställd taxaersättning.

Det är dags för er att se nyttan med den ideella kraften i föreningarna och ge dessa ekonomiska förutsättningar innan det är för sent.

Inom kommunens fritidsenhet används "Ett friskare liv" som slogan. Detta stämmer inte för föreningslivet, då ni gör allt för att kväva föreningarna. DFet får till följd att föreningarna sakta men säkert dör... det är INTE "ett friskare liv"!

Mats N

Annons

Annons

Till toppen av sidan