Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Insändare
Fler invånare krävs för att göra ett bra Ljusdal bättre!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vem orkar läsa kommunens årsredovisning? Ändå borde varje invånare läsa den, därför att den innehåller fakta om kommunen. Den berättar om vad som hänt och spår lite om framtiden. Den är ett kvitto på hur politiken lett kommunen under det gånga året.

Nu är årsredovisningen för 2021 på väg för att godkännas av kommunfullmäktige. Moderaterna hoppas att den kommer att läsas och diskuteras valåret 2022.

Annons

Annons

Vi vill lyfta fram ett faktum ur årsredovisningen som är av stor betydelse för oss alla. Under 2021 minskade antalet invånare med 63 personer. Under de senaste tio åren har antalet invånare minskat med 199 personer.

Det håller inte att vi över tid blir färre invånare. Vi måste bli fler. Det kräver företag som växer och nyanställer. Fler nya företag som etablerar sig. Från kommunens sida krävs det en aktiv, kreativ näringspolitik som står högst upp på den politiska dagordningen.

Det som står i årsredovisningen 2021 om näringspolitik räcker inte för att vi ska bli fler invånare, trots att 191 nya företag har registreras i kommunen under 2021.

Vi hittade skrivningar om att näringslivsforum och arbetsmarknadsforum inrättades under hösten 2021. Järvsö blev hållbarhetscertifierad enligt Global Sustainable Tourism Council, GSTC. Besöksnäringen ökade i hela kommunen. En handlingsplan har tagits fram utifrån livsmedelsstrategin och beslut har tagits om en ny Inköpspolicy. Det är bra. Men det räcker inte.

Vi behöver en gemensam kraftsamling för att få till en positiv befolkningsutveckling som gör ett bra Ljusdal bättre.

Lars Molin (M)

Pernilla Färlin (M)

Lars Molin och Pernilla Färlin (M).

Bild: Arkivbild, Carole Tärnudd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan