Annons

Annons

Annons

Annons

Krisen i Hudiksvalls omsorg

Insändare
Vi ska vara stolta att jobba åt Hudiksvalls kommun

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hudiksvalls kommunhus.

Bild: Erik Strömberg, Arkivbild

Annons

Stolt att jobba åt Hudiksvalls Kommun, ja det är just så man ska känna, men så är det verkligen inte just nu. Hur ska man kunna känna stolthet till arbetsgivaren när de gång på gång kör sitt ”race”. Det sägs att delaktighet är en viktigt bit, men den biten har dom tappat bort för länge sen tyvärr.

Man försämrar schema och nu ska vi ha resurspass och kan bli tvungna att arbeta på andra boenden, som många av oss inte ens satt sin fot på. Hur tryggt och säkert och kontinuerligt blir det för dom boende? Visst, många har jobbat i många år men det är fortfarande nya hus, andra rutiner, boenden men vi får till svar att jobbet kan ni ju, ja visst men hur bra blir det för dom vi verkligen är där för? Det är människor vi jobbar med.

Annons

Annons

Nu ska vi inte längre inte ens få ha en värdig sommarsemester då ledningen bestämt att införa 3 semesterperioder.

Vi jobbar kvällar, nätter, och helger. Och alla röda dagar året runt, är det så mycket begärt att vi ska kunna få ha semester med våra nära och kära? Man jobbar ett helt år för att sen kunna få vara lediga tillsammans, men så blir det inte. Nu ska man vara glad om man får semester med hela sin familj var tredje år, ska det behöva vara så?

Sen undrar man varför folk slutar jobba inom äldreomsorgen! Dags att vakna upp och börja göra arbetet inom äldreomsorgen mer attraktivt.

Orolig Undersköterska

Annons

Annons

Till toppen av sidan