Annons

Annons

Annons

Bollnäs

Läsartext
Årsmöte med musik i Bollnäs senioruniversitet

Sedvanliga årsmötesförhandlingar har hållits i Bollnäs senioruniversitet.

Detta är en läsartext.

Styrelsen omvaldes och konstituerade sig sålunda: ordförande Benny Johansson, vice ordförande Christina Berg Tylöskog, sekreterare Kerstin Carlson-Stjernberg, kassör Jan-Erik Bohman, övriga ledamöter Bengt Lindstedt, Lennart Rosén, Barbro Wiklund. Seth Roos omvaldes på ett år och Åsa Törngren nyvaldes till supppleant på ett år.

Gitarrspelande och skönsjungande Alma och Alva.

Annons

Annons

Efter presentation och diskussion om kommande planer och program för föreläsningar (däribland marsföreläsningen av Bollnässonen, vice riksbankschef Henry Olsson som i dagens politiska läge bör bli intressant), bjöds på goda smörgåsar och läcker kaka i den nyrenoverade kafédelen i Kulturhuset.

Lasse Bertilsson och hans duktige elev Theo.

Därefter vidtog en synnerligen uppskattad del av dagen: ett musikprogram med lärare och elever från Bollnäs kulturskola. Alva och Alma spelade gitarr och sjöng var sin sång, Lasse Bertilsson med sin suveränt skicklige unge elev Theo bjöd på polskor och annat fint på fiol. Och som grädde på moset bjöd gruppen Kulturalla bestående av fyra musiklärare, på ett antal musikstycken av litet annat slag.

Vi njöt, och det ryckte i benen på oss både till fiolmusiken och det mer moderna. Nästa evenemang kanske får bli en danseftermiddag så småningom!

Christina Berg-Tylöskog

Gruppen Kulturalla inbjöd till dans.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan