Annons

Annons

Annons

Simning

Läsartext
Hudiksimmare vidare till riksfinal

Detta är en läsartext.

13–14 november var Hudiksvalls simsällskap på plats på SUM-SIM regionfinal i Uppsala. Under helgen var Hudiksimmarna Gustav Hedin, Sebastian Pettersson och Agnes Jonasson på plats.

Under fyra simpass gjorde simklubbar i mellansvenska simförbundet upp om 16 platser till riksfinalen i Stockholm i december. Agens Jonasson kvalade vidare på samtliga bröstsim grenar 50, 100 och 200 meter. Det var 11 år sedan Hudiksvall simsällskap fick en kvalplats till SUM-SIM så detta är stort i klubbens historia. Efter hon började simgymnasiet under hösten så har hon utvecklats snabbt framåt och kommer under denna termin att byta klubb och börja tävla för Njurunda simsällskap. Vi önskar Agens lycka till hennes framtida satsningar inom simningen.

Annons

Annons

Agens under ett av loppen hon kvalade på

Under tävlingar presterade även Gustav och Sebastian bra. Höstens träningar har visat att tiderna blir bättre och nya tidsgränser passeras. Sebastian klarade för första gången att spräcka minuten gränsen på 100 meter frisim.

Från väster: Adam, Agens, Sebastian, Gustav

Under hösten väntas norrländska mästerskapen för Sebastian och Gustav. För Agens väntas SM/JSM och senare under december SUM-SIM riksfinal.

Adam Rydstedt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan