Annons

Annons

Annons

Kampsport

Läsartext
Judoframgångar för Söderhamn i stortävling

I lördags var Söderhamns unga judobrottare på stortävling i Handen, lite nedanför Stockholm.

Text

Detta är en läsartext.

Tävlingen heter Södra Judo Open och är en riktig breddtävling med klasser från 7 år upp till veteraner över 50 år. Nära 370 deltagare vägde in för att tävla på fem mattor.

För söderhamnarna blev det en bra dag med två guld, ett silver och ett brons.

För segrarna stod Lo Håberg som vann tre raka matcher i U-13. Han gjorde sin första stortävling och orutinen lyste igenom ibland, men hans kampvilja gjorde att han vann alla matcherna på ”ippon” eller fallseger för att tala brottarspråk

Annons

Annons

Djabrail Ibragimov som har haft en lysande höst i U-15, med viktklassen -66 kg. ”Gabbe” som han kallas hade tufft motstånd men stod ändå som segrare.

I sin grupp förlorade "Gabbe" mot Axel Eriksson från Landvetter. Eftersom alla mötte alla i grupperna så gick han vidare till semifinal genom att vinna övriga matcher. Han vann sedan enkelt semifinalen och i finalen mötte han samma Axel igen! Nu var dock rollerna ombytta och "Gabbe" kunde kasta göteborgaren rakt på rygg. Guld och en mycket nöjd ung söderhamnare.

Han tävlade dubbelt den här gången genom att också väga in i U-18. Där blev det tuffare, 17-åringar är starkare än 14-åringar men "Gabbe" vann en match klart och var mycket nära att hamna på pallen även där. Stopp tog det mot en rysk pojke som var bra på att kontra.

Främre raden från vänster: Taim Khalil, Shiraz Ibrahim och Lo Håberg. Bakre raden: Ahmad Ibrahimoch Djabrail Ibragimov.

Bild: Läsarbild

Övriga medaljörer var Taim Khalil, som kom tvåa i sin U-13 klass efter två vinster och en förlust. Det var också hans debut i större sammanhang, så det var en liten överraskning.

Ahmed Ibrahim tog ett brons i U15, -60 kg. Han gick vidare från sin grupp till semifinal där han tog ledningen. Tyvärr så räckte inte rutinen till för att gå vidare till final. En medalj är ändå mycket bra i den här konkurrensen.

En fjärdeplats blev det också till Shiraz Ibrahim som vann någon match i sin grupp i U13, men han hade behövt någon kastpoäng till för att komma på pallen.

Björn Stabo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan