Annons

Annons

Annons

Orientering

Läsartext
Säsongsavslutning för Hälsinglands unga orienterare

Nej, är jag här igen! Frustrationen var ibland stor bland deltagarna i lördagens inomhusorientering.

Text

Detta är en läsartext.

Banläggaren, Hugo Flordal, hade skapat en klurig labyrint i Staffangymnasiet som avslutning för ungdomarna i Hälsinglands orienteringsförbund. Trots klurigheterna i banläggningen var det en uppskattad orienteringsstaffett.

Runt 40 ungdomar från Söderhamns OK, Hudiksvalls OK, Rehns BK och Alfta-Ösa OK deltog under dagen.

Efter den fick lagen samla poäng i bäst-i-test övningar som ordnades av ledare från de olika deltagande klubbarna. Här gällde det att både vara klurig och ha tungan rätt i mun för att lösa de olika uppgifterna. Rop och skratt ekade ut i korridorerna från rummen med testerna. Dagen avslutades med prisutdelning där hemmaklubben Söderhamns OK fick ta emot pris som årets raketklubb. Den enda klubb i distriktet som haft fler tävlande i år jämfört med 2019.

Annons

Annons

Alfta-Ösa hade flest deltager totalt och fick pris för årets mesta ungdomsklubb.

Individuella priser i Hälsinglands ungdomspris tilldelades tre Söderhamnsungdomar. I D12 fick Julia Tyve 3:e pris, i H12 fick Samuel Svensson 3:e pris och i samma klass blev Vilgot Sääf delad 1:a. Klubben summerar ett lyckat år med många deltagare på våra ungdomsträningar och vi ser fram emot ett nytt år som förhoppningsvis inte präglas av coronaviruset.

Johannes Tyve/Läsartext

Deltagarna på avslutningen för Hälsinglands OF. Foto: Johannes Tyve

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan