Annons

Annons

Annons

Orientering

Läsartext
Fyra klassegrar för Forsa OK under natt-DM

Årets tävlingssäsong för orienterarna avslutades på tisdagskvällen med natt-DM i orientering i Ljusdal. Start och mål var förlagt till natursköna Norebadet och banläggaren Jan-Erik Skyttner hade fått till fina banor på de lättlöpta tallhedarna över Mågamon.

Detta är en läsartext.

Det blev fyra klassegrar för Forsa OK när årets natt-DM avgjordes i Ljusdal. Från vänster Jonatan Bylars, H21, Karin Trolin, D21, Lasse Eklund H70 och Martti Joki, H14. Foto: Privat

Annons

I de något tunna startfälten kom tävlingen att domineras av Forsa OK, Söderhamns OK och Alfta ÖSA med fyra respektive tre och två DM-tecken. 

Mest spännande blev två uppgörelser i ungdomsklasserna. Här skulle avgöras vem som skulle ta hem Hälsinglands ungdomspris för säsongen i H10 respektive H14-klasserna. I H 10 stod det mellan Axel Jonsson, Hudiksvalls OK, och Axel Danielsson, Alfta ÖSA, och i H14 mellan Forsas Martti Joki och Linus Hansson, Alfta ÖSA.

Annons

Annons

Årets Natt-DM i orientering bjöd på en av årets vackraste målplatser vid Norebadet i Ljusdal. Foto: Privat

Och i båda fallen blev det norrhälsingland som avgick med segern. Både Axel Jonsson och Martti Joki sprang felfritt och snabbt i den ljumma höstkvällen och kunde därmed ta hem ungdomspriset för hela säsongen.

– Kul och inspirerande med en så fin säsongsavslutning, tyckte Martti Joki när han studerade kartan tillsammans med klubbkamraten Lasse Eklund som också kammade hem ett DM-tecken i en av de äldre klasserna.

Sven Bergström Trolin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan