Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
Våtmarker – skandalöst skött av regeringen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Senaste Uppdrag granskning (ug) visade att de utdikade markerna släpper ut lika mycket koldioxid som hela vår bilpark under ett år, man har satt ut mätpunkter som bevisat detta. Under tre år har man budgeterat för åtgärder genom att återföra vattnet som kommer att täcka utsläppen.

Inget har dock blivit utfört trots att det är tämligen enkelt och snabbt till en rimlig kostnad. Per Bolund (MP) har under ett år anslagit 200 miljoner för åtgärder, vilket han skrutit om, men det visade sig att Jordbruksministern lagt beslag på pengarna till andra ändamål.

Annons

Annons

Våtmarker. Foto: Arkiv

Pratar man inte med varandra inom regeringen? Regeringen har inte på något sätt informerat allmänheten att dessa utsläpp motsvarar hela bilparkens utsläpp, antagligen för att kunna höja skatten på bensin och diesel till en okristlig nivå.

Detta förfarande måste vara en av de största svenska skandalerna under många år. Man skryter mycket om att sänka utsläppen vid stålframställning, men att ta hand om våtmarkerna är en mycket snabbare lösning. Alla kostnader man lagt ner på beräkningar och förberedelser för höghastighetståg hade mer en väl täckt kostnaderna för våtmarkerna.

Insändarskribenten anser att alla kostnader man lagt ner på beräkningar och förberedelser för höghastighetståg mer en väl hade täckt kostnaderna för våtmarkerna.

Bild: Emelie Makrill

När man är färdig med höghastighetståg är de överflödiga, då man utvecklat flyg med vätemotorer och elmotorer. Det kommer att vara i klass med Göta kanal, som blev onödig då järnvägarna byggts ut. Rälsarna kan ju bevaras som ett monument över MP:s många idiotförslag.

Jag avvaktade med att sända denna insändare då jag ville se partiledardebatten, men ingen av partiledarna nämnde våtmarken vid frågan om snabba åtgärder mot utsläppen.

För övrigt tycker jag att man ska anslå en del av Sidas bidrag till klimatförbättringar.

Leif Hedbom

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan