Annons

Annons

Annons

Sävsberg-Säversta

Insändare
Din församling behöver dig!

Ingrid Augrell, kyrkoherde i Bollnäs pastorat och Tor Jonsson, kyrkorådets ordförande, manar Svenska kyrkans medlemmar i Bollnäs pastorat att engagera sig i nomineringsmötena inför val av församlingsråd.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Alldeles nyss avslutades kyrkovalet och den 1 januari startar en ny mandatperiod för våra förtroendevalda i Bollnäs pastorat. I kyrkovalet väljs kandidater till kyrkofullmäktige som i sin tur utser pastoratets kyrkoråd (pastoratets styrelse).

En annan viktig uppgift för kyrkofullmäktige är att utse församlingsråden (församlingarnas styrelser). I pastoratet finns fyra församlingar (Arbrå-Undersvik, Rengsjö, Bollnäs och Hanebo-Segersta).

Annons

Annons

Församlingarna är de primära enheterna i Svenska kyrkan. I vårt pastorat ska fyra församlingsråd utses.

Bollnäs kyrka.

Bild: Olle Nordquist

Detta görs genom nomineringsval där alla som vill är välkomna att nominera dem som de tycker ska finnas med i råden. Församlingsråden har till uppgift att vara med och besluta om den lokala församlingens verksamheter och gudstjänster.

De beslutar även om församlingskollekter och utser kyrkvärdar. Ett engagerat församlingsråd leder till en aktiv och relevant församling som kan svara väl mot församlingsbornas önskningar och behov.

Församlingsråden utses för en period på fyra år och har därför gott om tid att vara med och påverka.

Ingrid Augrell, kyrkoherde i Bollnäs pastorat. Foto: Arkiv/Christina Bodén

Under 22-25 november kommer dessa nomineringsmöten ske i just din församling. Vill du vara med? Vill du nominera någon?

Kom dit! Din församling väntar på dig!

Tillsammans kan vi göra vår församling levande och aktuell. Håll utkik på vår Facebook, vår hemsida och vår annonsering för mer information.

Ingrid Augrell, kyrkoherde i Bollnäs pastorat och Tor Jonsson, kyrkorådets ordförande

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan