Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Stina Andrup är HT:s nya krimreporter: "Jag hoppas folk hör av sig med tips"

Ett känt ansikte dyker framöver upp i ditt nyhetsflöde, kanske från en direktrapportering från en rättegång eller trafikolycka. Det är reportern Stina Andrup som är tillbaka från mammaledighet, nu som HT:s nya krimreporter.

Text: 

Annons

En viktig del av HT:s nyhetsrapportering handlar om brott och kriminalitet, så kallade blåljusnyheter. Den sortens artiklar, från notiser om stölder och inbrott till mord och trafikolyckor, är i allmänhet vällästa och också viktiga för att kunna följa tendenser och trender i samhället.

Mat och träning är två av Stina Andrups stora intressen.

Bild: Marielle Anteskog

På HT har journalisten Stina Andrup börjat sitt nya jobb som krimreporter. Hon har precis kommit tillbaka från mammaledighet och är som hon säger "supertaggad och glad över att vara tillbaka på jobbet".

Stina Andrup är säkert ett välkänt ansikte för många läsare. Hon har jobbat på HT sedan 2010 och har varit såväl allmänreporter som redaktör och reporter på de fyra gratistidningarna som en gång fanns i Söderhamn, Hudiksvall, Ljusdal och Bollnäs. Hon bor i en villa i Hudiksvall med man och två barn.

Annons

Annons

På frågan om vilka intressen hon har svarar hon utan tvekan: mat och träning.

– Mitt mål i höst är att bli riktigt bra på asiatisk matlagning och att återuppta min yoga- och löpträning.

– Jag ser fram emot alla spännande möten och samtal, säger Stina Andrup.

Bild: Marielle Anteskog

Stina Andrup utbildade sig på journalisthögskolan i Umeå, men har också en fil kand i socialpsykologi. Hon har även läst mycket statistik och religion. Hon erkänner villigt att hon är något av en statistiknörd.

Men Stina Andrups förhoppning är att komma bakom siffrorna i sin krimrapportering, att visa vad de innebär och göra dem verkliga och förståeliga för läsaren.

– Jag vill kunna berätta mer om människorna som kanske var med om det där inbrottet, eller på något vis drabbades av den där olyckan, skriva deras historier.

Stina Andrup hoppas nu att läsare kontaktar henne med tips.

– Jag vill inte att man ska tveka på att höra av sig om man har något som man tycker att tidningen bör skriva om. Något man varit med om själv eller om man har tankar och funderingar på hur saker och ting fungerar där man bor i Hudiksvall eller Nordanstig.

Det ser hon som den största utmaningen med sin roll som krimreporter – att kunna komma nära läsarna och skapa ett förtroende.

Annons

Vad tror du blir det roligaste med jobbet?

– Att ha ett uppdrag som känns viktigt och angeläget. Jag hoppas kunna skapa mycket engagemang. Och jag ser fram emot alla spännande möten och samtal, säger Stina Andrup.

Stina Andrup nås på mejladressen [email protected] eller telefon 0650-355 66.

Stina Andrup hoppas att läsare kontaktar henne med tips.

Bild: Marielle Anteskog

Annons

Annons

Till toppen av sidan