Annons

Annons

Annons

Galven

Läsartext
LÄSARTEXT: Tunnbröd från Långhed beställt – och levererat till Söderhamn

Detta är en läsartext.

Under tisdagen besökte Zakie och Rahma ”Systrarna Söderström” med en stor leverans av hårt tunnbröd. Zakie och Rahma har bakat ett sprött hårt surdegstunnbröd utav råg, vete och korn, odlat och malt i Kilafors. Idag fick de följa brödet till restaurangen som ska servera brödet när de öppnar om några veckor.

Malin och Anna Söderström, ”Systrarna Söderström” uppskattade leveransen av tunnbröd från Zakie och Rahma. Nu ska tunnbröd in på menyn! Foto: Margareta Englund

Annons

Annons

Zakie och Rahma har studerat ett läsår på en grundläggande restaurangutbildning i Bollnäs där kunskapen om att baka bland annat tunnbröd står på schemat. När så Malin och Anna Söderström frågade om någon ville baka åt dem till den kommande restaurangen i Sund, strax utanför Söderhamn, så nappade Zakie och Rahma på uppdraget. Om några veckor öppnar restaurangen och det är med stor stolthet 600 hundra brödkakor levererades idag.

Rahma trivs i bagarstugan och kan nu baka hårt tunnbröd trots sommarvärmen. Foto: Margareta Englund

Zakie och Rahma fick idag möjlighet att titta in bakom kulisserna och se hur verksamheten byggs upp från ett tomt skal. Extra nyfikna blev vi alla på den svarta, blanka Volkswagen från 1960 som ett synnerligen spännande och iögonfallande inslag i miljön. Här skapas något nytt som kommer skapa fler rubriker.

Zakie tycker mycket om att baka och kan nu både kavla och grädda hårt tunnbröd med bravur. Foto: Margareta Englund

Tunnbrödet avnjutes bäst med lite mjukt smör ovanpå och kanske en skiva färsk ko-ost på. Ta en tugga och hör krispet och känn smaken från sädesslagen råg, vete och korn. En upplevelse att längta till!

Margareta Englund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan