Annons

Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

TV: Myndigheterna ger senaste nytt om coronaläget: ”Trenden väldigt tydlig”

Folkhälsomyndigheten håller tillsammans med Socialstyrelsen, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) samt Läkemedelsverket en pressträff för att ge senaste nytt om senaste om covid-19 i Sverige.

Text: 

TV: Senaste nytt kring coronaviruset – följ sändningen från Expressen TV

Inbäddat innehåll

En positiv utveckling med en snabb nedgång av antalet fall. Så beskriver Anders Tegnell pandemiläget på torsdagens myndighetsgemensamma pressträff.

Annons

Annons

– Trenden är väldigt tydlig. Vi har kommit ned till låga nivåer. Nu är vi nere på 60 fall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna.

Ytterligare tre nya dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten. Därmed har nu totalt 14 619 smittade personer avlidit i Sverige.

Samtidigt fortsätter vaccineringarna mot covid-19. Fram till nu har 4 507 250 personer fått minst en dos, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret. Det motsvarar 55 procent av den vuxna befolkningen. Av dessa har 2 721 752 fått två doser, motsvarande 33,2 procent.

– Att vi har minskad smittspridning verifieras också av att dödstalen nu, efter att ha legat på en platå under ett antal veckor, också de är på nedgång ordentligt, säger Anders Tegnell.

– Vi börjar närma oss de nivåerna vi låg på förra sommaren.

Hittills har 1 088 896 personer i Sverige bekräftats smittade med covid-19.

Uppdateringarna av antalet smittade och avlidna med covid-19 har varit pausad tidigare under juni på grund av ett it-avbrott. Nu är rapporteringen i gång igen men det finns en viss eftersläpning i statistiken, uppger Folkhälsomyndigheten.

Annons

Annons

Till toppen av sidan