Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Blåljusreportern Roxanne Nilsson djupdyker gärna i de svåra frågorna: "Vill skildra insidan"

Hon tycker om nyhetspuls, gillar att måla med ord och bilder och att nörda in sig i juridik. Roxanne Nilsson är HT:s blåljusreporter. Hon har som jobb att berätta om bränder, olyckor och brott.

– Jag vill prata med människor och komma i kontakt med berättelser.

Text: 

Bild: Karin Bylund

Annons

Redan när hon gick på lågstadiet och testade att skriva sin första artikel – om ett uthus som hade brunnit – var hon fast.

– Jag har velat bli journalist sedan jag lärde mig skriva. Journalistiken har alltid känts som ett kall. Jag vill berätta att det finns två sidor av ett mynt – men också en tredje sida, remsan eller högkanten på ett mynt, som man inte ofta tänker på.

Efter journaliststudier i Umeå började hon arbeta på Hudiksvallstidningens redaktion, där hon testat på flera olika roller, men från och med i höst kan Roxanne Nilsson titulera sig blåljusreporter. Hon har uppdraget att bevaka bränder, olyckor och brott för Hudiksvalls och Nordanstigs läsare.

– Jag gillar när det är nyhetspuls. Jag djupdyker gärna i svåra frågor och försöker ta det ner på en mänsklig nivå.

Annons

Min drivkraft är att se den mänskliga delen som kommer fram i det mörkaste av mörker

Annons

Bild: Karin Bylund

Orden har alltid varit viktiga för Roxanne Nilsson, men i berättandet har kameran med åren fått en allt större roll.

– Kameran och jag har blivit oskiljaktiga idag. Jag tycker om att lägga pussel med ord och bilder. Det är som att blanda kulörer till en tavla.

I sin yrkesroll som blåljusreporter ställs hon inför många svåra berättelser och situationer.

– Man måste närma sig med en stor dos ödmjukhet. De jag möter på jobbet kan jag veckan efter möta på stan. Då är det viktigt att göra allt man gör med hjärtat.

Läs Roxanne Nilssons artikel: Sonen pressades av sexualförövare på nätet – mamman om mardrömmen: "Känns vidrigt"

Roxanne Nilsson har bevakat tunga rättegångar som mordet på Tova Moberg och Råbodådet.

Annons

– Det handlar ibland om mycket känslor. Man får ta del av hur människor har drabbats, men också hur de reser sig upp igen. Det är gripande att få följa någon på väg mot upprättelse. Min drivkraft är att se den mänskliga delen som kommer fram i det mörkaste av mörker.

Annons

Siktet för Roxanne Nilsson har alltid varit inställt på att bli journalist. Men hade det inte blivit journalistbanan så hade hon sjökapten som andra alternativ, berättar hon.

Bild: Karin Bylund

Vad vill du med ditt nya uppdrag?

Vi har en lång vana i tidningsbranschen att berätta om rättsprocesser, men jag hoppas kunna skildra berättelsernas insida. Jag vill berätta vad som händer både före och efter att blåljuset syns. Om allt, från vem som kollar ditt leg på krogen till personen som svarar när du ringer 112. Läsarna ska känna att de ska kunna vända sig direkt till mig med tips, via telefon, sms eller mejl.

Kontakta Roxanne Nilsson med tips här:

[email protected]

0650-35566, eller 072-2324115

Annons

Annons

Till toppen av sidan