Annons

Annons

Annons

Annons

Sportskytte

Läsartext
LÄSARTEXT: Hälsingar i skyttetoppen

2020 års banskytte-SM blev som så mycket annat lite speciellt på grund av Corona. Tävlingarna genomfördes på hemmabanor runt om i landet. Gävleborgsskyttarna samlades i Los och i Söderala där det finns elektronisk markering.

Detta är en läsartext.

Annons

I liggande skytte nådde Daniel Wallberg, Loos, fjärde plats med 344 poäng. De tre medaljörerna Olle Gabrielsson, Martin Nilsson och Elin Åhlin hade också 344 men de avslutade med 100 poäng mot Daniels 99.

Bengt Jansson, Söderala, var också på gång med en tredje plats och 245 poäng inför finalen men med 95 poäng där grusades planerna på en pallplats och han stannade på 10:e plats. Rebecka Andersson, Loos, hade 243 inför finalen och avslutade med 99 och kom därmed på sjättemplats.

Annons

Annons

Stefan Burchardt, Söderala, kom på 12:e plats med 339 och Fanny Storm, Loos, kom på 16:e plats med 337.

Loos SKF vann föreningslagtävlingen med 488 poäng. I laget ingick Daniel och Rebecka. Söderala SKF kom på andra plats slagen med endast en poäng genom Bengt och Stefan som tillsammans fick 487.

Seger blev det även för Gävleborgs skyttesportförbund i distriktslagstävlingen. Laget vann med 1216 poäng mot 1209 för Dalarnes skyttesportförbund. I laget ingick Loosskyttarna Daniel, Rebecka och Fanny samt Söderalaskyttarna Bengt och Stefan.

I ställningsskyttet var återigen Daniel bäst av distriktets skyttar när han sköt till sig en silvermedalj. Han hade 147+92 och 91 poäng i finalen vilket ger summan 330 poäng. Segern gick den suveräna skytten Elin Åhlin, Bälgviken, som sköt 334 poäng.

Trea blev Casper Fredriksson från Ramselefors med 329 poäng. Fanny kom på sjätte plats med 326 och Bengt blev nia med 323.

Söderala SKF fick ytterligare en silvermedalj i lagtävlingen genom Bengt och Stefan. Segern gick till Ramselefors och bronsmedaljen tog Bälgviken hand om.

Gävleborgs skyttesportförbund segrade i distriktslagstävlingen igen. Laget vann med 1177 poäng mot 1164 för Värmlands skyttesportförbund. I laget ingick Loosskyttarna Daniel, Johnny och Fanny samt Söderalaskyttarna Bengt och Stefan.

LÄSARTEXT: Bengt Jansson

Annons

Annons

Till toppen av sidan