Annons

Annons

Annons

Annons

Badminton

Läsartext
Läsartext: Bra helg för Enångersspelare i Sundsvall

Under helgen har Sweden junior tour avgjorts i Sundsvall för åldrarna 12-14 år. SJT är tävlingar där de bästa i Sverige samlas och tävlar mot varandra.

Detta är en läsartext.

Prisutdelning damsingel U13. Frv: treorna Minna Hallberg Spårvägen och Saga Strömberg Härnösand, ettan Matilda Ståhle Kista och tvåan Frida Svensk Enånger.

Annons

Bäst i helgen gick det för Enångers Frida Svensk som kom tvåa i sin åldersklass U13, i singel, och tvåa i dubbel med Minna Hallberg från Spårvägen och trea i mixed tillsammans med Malte Grahn från Ljusdal.

Frida spelade stabilt i singeln och vann matcherna i poolen stabilt, för att sen i semin möta en Härnösandstjej som hon förut förlorade ganska stort mot. Men sist de möttes vann Frida en jämn match, och likaså denna gång. Siffrorna i helgen blev till Frida 23-25, 21-17, 21-16. Jämna siffror, så ingen boll var gratis.

Annons

Annons

Frida Svensk möter här Frida Melker från Bergsåker i en gruppspelsmatch i poolen. Frida Svensk vann med 21-8,21-12.

I finalen blev Matilda Ståhle Kista ett för tufft motstånd. Frida var på landslagsläger för hennes ålder efter nyår, så hennes utvecklingskurva pekar uppåt.

Andra hälsingar som var med i helgen var Ebbe Milll, Emelie Wanselius och Malte Grahn från Ljusdal, Wilmer Norell, Matija Berce och Nora Hedqvist från Tranan och Robin Larskog Kilafors. I dubblarna spelade de sex bäst rankade paren i en top 6-grupp mot varann. Där kom Malte Grahn och Robin Larskog Kilafors femma i U13. Ebbe Mill kom även han femma i dubbel i U15 tillsammans med Jesper Jacobsson Umeå.

Gruppen under SJT heter MJT, och där lyckades Nora Hedqvist Tranan komma etta i U13 tillsammans med Yasmine Benjari från Härnösand. Wilmer Norell och Matija Berce kom även de trea i dubbel MJT U13. Emelie Wanseilus Ljusdal kom trea i dubbel MJT tillsammans med Elin Östman Bergsåker.

Läsartext

Annons

Annons

Till toppen av sidan