Annons

Annons

Annons

Simning

Läsartext
Läsartext: Satte nytt klubbrekord efter 24 år

När Söderhamns simsällskap var på plats i Örebro för att simma SUM-SIM:s regionsfinal, så passade man också på att radera ut ett 24 år gammalt klubbrekord, som bland annat Anna-Karin Kammerling var med och satt för klubben 1995.

Detta är en läsartext.

Från vänster: Tyra Strömbom, Junia Eklund, Clara Bergh och Filippa Eklund.

Annons

Det var på 4x100 meter fritt som man slog till med den nya rekordtiden 4.06,10. Laget som gjorde den nya rekordtiden var Clara Bergh, Junia Eklund, Tyra Strömbom och Filippa Eklund.

Man putsade även sitt tidigare rekord på 4x100 meter medley, på söndagsförmiddagen till 4.30,16 och placerade sig med den tiden som sjuttonde lag i Sverige, i klassen 16 år och yngre, endast 17/100 från riksfinalen i Umeå i december.

Annons

Annons

Till riksfinalen tog sig två simmare från Söderhamn på de individuella grenarna. Tyra Strömbom tog sig till riksfinalen på 100 och 200 meter bröstsim medan Junia Eklund kvalade in på hela fyra grenar. På 100 meter ryggsim kvalade hon in till finalen på den näst bästa tiden i Sverige i klassen 13 år och yngre.

Fler hälsingesimmare kommer även att få simma riksfinalen i Umeå. Bollnäs duktiga bröstsimmare Martin Schön tog sig även han dit på 100 och 200 meter bröstsim.

Finalen går i Umeå den 6-8 december och där gör de 16 bästa simmarna i varje gren och ålder upp om SM-medaljerna.

Läsartext

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan