Annons

Annons

Annons

Annons

Badminton

Läsartext
Läsartext: Stora framgångar för Hälsingland i Göteborgs internationella tävling

I helgen samlades de bästa badmintonspelarna från Sverige och Norge i Göteborg gör att göra upp i GotElit. Det blev flera fina framgångar för Hälsingland.

Detta är en läsartext.

Kim Linell

Annons

Bäst gick det för Kilaforssonen Kim Linell, som numera spelar för Ljusdal. Kim som var yngste deltagaren, 15 år i sin klass U17, slog sig ända fram till finalen, där han inte riktigt hade orken men var nära ändå, då han förlorade setbollen på en nätrullare som tog honom hårt.

Andra hälsingar som gjorde bra ifrån var Edward Hylander 15 år som även han är första års U17 lyckades ta sig till kvartsfinal där han slogs ut efter en stenhård tre setsmatch i mot Sverigetrean Albin Nilsson.

Annons

Annons

Elliot Grahn gjorde succé i mixed där han med en partner som han aldrig spelat med Frida Andersson från Västergötland, slog ut det internationellt meriterade paret Erik Ramstedt och Thea Roslin som var rankad trea i hela turneringen, och gick ända till kvartsfinal.

I U15 klassen gjorde Emelie Wanzelius och Nadine Olsson en starkt turnering i dubbel och gick till kvartsfinal. Starkt gjort med tanke på det starka startfälten. Emelie gick även till åttondelen i singel. Hälsingland har ännu en gång visat framfötterna i Sverigetoppen i badminton.

Läsartext

Annons

Annons

Till toppen av sidan