Annons

Annons

Annons

Annons

Badminton

Läsartext
Läsartext: Hälsingland knep fem pokaler i internationell badmintontävling

Förra helgen deltog fem ungdomar från Hälsingland i en internationell badmintontävling i Göteborg. Det var deltagare från Sverige, Danmark, Estland och Norge med.

Detta är en läsartext.

Fr.v. Elliot Grahn, Edvard Hylander, Wilmer Norell, Frida Svensk.Fotograf: Marie Norell

Annons

Deltagarna kom från Sverige, Danmark, Estland och Norge. Återigen fanns det hälsingar med i de främre leden. Hälsingarna som deltog var Wilmer Norell Tranan, Frida Svensk Enånger, Elliot Grahn, Edvard Hylander och Kim Linell från Ljusdal.

I den yngsta klassen U11 deltog Wilmer Norell som gick hela vägen fram till åttondelsfinal i singel och tredjeplats i dubbel. I U13 deltog Frida Svensk som också gick till åttondelsfinal i både singel och dubbel och spelade fantastiskt bra med vinster mot flera bra spelare.

Annons

Annons

I U15 spelade Elliot och Edvard där Elliot spelade bra och åkte ur i åttondelen mot den spelare som var förstaseedad. Edvard däremot gick hela vägen fram till final och lyckades efter en hård tresetare vinna hela tävlingen.

I dubbel spelade dessa två kämpar och åkte ur i åttondelen även dom. I mixed U15 gick Edvard och Chanell Linné från Örebro till final, men förlorade i en hård tresetare. Kim Linell som också är U15 gick upp en klass och spelade herrsingel U17 där han gjorde en makalös insats och vann hela tävlingen efter en hård finalvinst men 24-22, 23-21. Kim spelade också dubbel i U15 där han och Carl Mustonen från Täby blev trea.

LÄS MER: HÄR kan du skicka in ditt läsarmaterial

Sammanfattningsvis efter mycket svett och tårar så hamnade fem pokaler i Hälsingland viket är helt otroligt bra insats. Hälsingland börjar hamna ordentligt på Sverige kartan nu efter alla vinterns framgångar. Alla hälsingeklubbar skall ha en stor eloge för ett otroligt bra ideellt arbete med alla hälsinge ungdomar.

Stefan Norell

Kim Linell

Annons

Annons

Till toppen av sidan