Annons

Annons

Annons

Annons

Badminton

Läsartext
Läsartext: Hälsingland dominerade Trandansen

Det spelades cirka 300 tävlingsmatcher i helgen när badmintontävlingen Trandansen avgjordes i Bollnäs. Spelare från hela mellansverige, från Stockholm i söder till Östersund i norr.

Detta är en läsartext.

Annons

Tävlingen dominerades av Hälsinglands badmintonklubbar som hade hela 42 pallplatser. Från U11 klass till A-klass seniorer. resultat som sticker ut är Kim Linell vann mot Johan Wängermark i en mycket välspelad final med 21-19 i avgörande set, Caroline Linell-Hägg vinner singel, damdubbel och mixed i A-klass, Ebbe Mill som är sista års U13 spelare vinner B-klass och är 2:a i herrdubbel B-klass.

Annons

Annons

Hel Hälsinge final i B-klass damsingel mellan Emelie Wanzelius och Joline Olsson Ljusdal respektive Tranan och bägge tjejerna är U15 spelare samt otroligt många framgångar i ungdomsklasserna för Hälsingespelarna. Ljusdal, Kilafors, Enånger och Tranan och Hudiksvall är våra klubbar i Hälsingland som alla har mycket bra ungdomar och även seniorer som står sig bra i badmintonsverige.

Vi har upp mot sju spelare som är inom de tio bäst rankande i sina åldersklasser i Sverige och om vi räknar bland de 30 bästa så har vi nog upp till 15 spelare som platsar där.

Roligt att se att vi har en bra utveckling inom badmintonsporten i Hälsingland. Det här var sista tävlingen i Hälsingland för säsongen men det är några tävlingar kvar som våra spelare kommer att åka på.

Nu till helgen så kommer ett U15 lag från Ljusdal med inlåning från Tranan att spela U15 lag SM för första gången på mycket länge.

Annons

LÄS MER:  HÄR kan du skicka in ditt läsarmaterial

Sören Norell/Läsartext

Annons

Annons

Till toppen av sidan