Annons

Annons

Annons

Simning

Läsartext
Läsartext: Söderhamnssimmare jagade kvaltider i Göteborg

När en av de riktigt stora ungdomstävlingarna i simning, Ullbergstrofén i Göteborg, simmades i helgen så var Söderhamns SS på plats med sex simmare.

Detta är en läsartext.

Junia Eklund

Annons

Några av simmarna från Söderhamns SS jagar kvaltider för att få vara med i sommarens ungdoms SM och junior SM som simmas i slutet av juni och i mitten av juli.

Junia Eklund och Tyra Strömbom är redan klar för SUM-SIM i Norrköping och det visade man också när man tog sig till finalsimningarna på Valhallabadet i flera av grenarna.

Tyras bästa placeringar i det tuffa startfältet blev två femteplatser i det tuffa startfältet. Detta på 100 och 200 meter bröst, där hon i den sistnämnda grenen redan är inkvalad till junior SM i Malmö.

Annons

Annons

LÄS MER:  HÄR kan du skicka in ditt läsarmaterial

Junia Eklund vann två grenar, 100 meter rygg och 50 meter rygg, men lyckades även bra på några andra distanser. fyra gånger fick hon kliva upp på prispallen i klassen 13 år och yngre.

Filippa Eklund gjorde en riktigt bra simning på 200 meter fritt där hon var 56/100 från att kvala in till SUM-SIM på den distansen. Hon är redan inkvalad på den halva distansen, 100 meter fritt.

Lukas Nilsson och Saga Andersson som har tagit stora steg den här säsongen var mycket nära att få simma kvällspassens finalsimningar, men slutade precis utanför de första åtta som fick plats till finalsimningarna.

Läsartext

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan