Annons

Annons

Annons

Simning

Läsartext: Fina simningar av Söderhamnssimmarna i Eriksdalsbadet

Under fredag till måndag så samlades delar av den europeiska simmareliten tillsammans med de bästa ungdomssimmarna från Sverige för att simma Malmsten Swimopen i Stockholm.

Från vänster, Junia Eklund, Filippa Eklund och Tyra Strömbom.

Bild: Läsartext

Annons

Över 1050 simmare från 28 länder var på plats under de fyra dagarna som tävlingen varade, med bland annat Sarah Sjöström, Michelle Coleman och Katinka Hosszu som simmade på världstider på många av distanserna.

Söderhamn var på plats med tre simmare som gjorde det mycket bra i årsdebuten i 50-metersbassäng.

Junia Eklund simmade som vanligt bra på ryggsimmet, där hon på 100 rygg satte ett nytt personligt rekord och kvalade in till SUM-SIM 50 bana för första gången. Hennes äldre syster, Filippa Eklund, är en duktig frisimmare och med tiden på 100 frisim, 1.02,65 blev hon också klar för SUM-SIM i Norrköping i sommar. Tyra Strömbom, som redan är inkvalad till SUM-SIM, tog ytterligare ett steg i sin simkarriär när hon kvalade in till SM/JSM i Malmö i slutet av juni. Detta efter att ha simmat 200 meter bröstsim på tiden 2.41,90.

Junias tid är i nuläget den näst snabbaste i Sverige i år för tjejer i hennes ålder och Tyras tid är den tredje snabbaste.

Läsartext/Söderhamns SS

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan