Annons

Annons

Annons

Annons

Bollnäs

Nya söndagstidningen fick fäste direkt – stort lyft för samtliga titlar i Hälsingland: "Jätteroligt att så många gillar den"

Förbättrad läsupplevelse, ännu mer lokalt innehåll, quiz och uppdaterade sportnyheter.
Nya söndagstidningen har fått fäste i hela Hälsingland.
– Det är jätteroligt att så många gillar den, säger Anders Ingvarsson om satsningen på e-tidningen.

Text: 

Nyfikenheten var stor när vi lanserade nya söndagstidningen och nu kan vi konstatera att intresset håller i sig bland läsarna.

Annons

Har du börjat läsa tidningen på söndagarna?

Då är du inte ensam!

Läs e-tidningen här

Hela 8500 hälsingar premiärläste när vi lanserade nya söndagstidningen 3 mars och nu kan vi konstatera att nyfikenheten för e-tidningen håller i sig. 8000 fortsatte att läsa e-tidningen söndagen därpå och totalt sett har e-tidningsanvändandet ökat med drygt 10 procent i Hälsingland under den senaste månaden.

Hudiksvalls Tidning är nu uppe i 2689 e-tidningsläsare i snitt per kalenderdag, medan Ljusnan har 1968, Söderhamns-Kuriren 1408 och Ljusdals-Posten 1128.

– Det är jätteroligt. Tanken var att bli sjudagarstidning "på riktigt" genom att göra en förbättrad och ännu mer lokal e-tidning än tidigare på söndagar och då är det såklart väldigt inspirerande att mötas av det här läsarintresset. Att så många gillar det vi gör motiverar oss ytterligare inför fortsättningen, säger Anders Ingvarsson som är chefredaktör för samtliga fyra titlar och utgivare för helahälsingland.se.

Annons

Annons

Vår nya e-tidning på söndagarna innehåller ledare, lokala nyheter, uppdaterad sport, insändare, släkt och vänner, kultur, in- och utrikesnyheter, fördjupning, reportage och krönikor.

Om du ska beskriva nya söndagstidningen för den som inte läst den, vad innehåller den?

– Det är samma mix som tidningen innehåller övriga dagar i veckan. Ledare, lokala nyheter, insändare, släkt och vänner, kultur, in- och utrikesnyheter, fördjupning, reportage, krönikor och lokal sport såklart. En ambition är att uppdatera söndagstidningen med fredagens sena sportnyheter som tidigare kunnat dröja ända till måndagens papperstidning, säger Anders Ingvarsson.

– I söndagstidningen finns även ett hälsingequiz där du kan testa dina kunskaper om vårt landskap. Den tävlingen har redan blivit väldigt uppskattad.

"Det är väldigt inspirerande att mötas av det här läsarintresset. Att så många gillar det vi gör motiverar oss ytterligare inför fortsättningen", säger Anders Ingvarsson som är chefredaktör och utgivare för helahälsingland.se.

Bild: Anna Höglund

Sedan några månader tillbaka ligger också e-tidningen på en ny och modernare plattform. Det gäller både webbversionen som du hittar på etidning.helahalsingland.se och e-tidningsappen som du kan hämta antingen från Appstore eller Google Play.

Med plattformsbytet och uppgraderingen av appen kommer också en rad smarta funktioner som förbättrar din läsupplevelse. Bland annat ett förbättrat artikelläge, där du kan klicka upp artiklar till ett läsvänligt format, ett arkiv med alla tidningar från i år och en talsyntes, så att du kan få artiklarnas innehåll upplästa.

Annons

Annons

– I grunden är det den vanliga papperstidningen i digital form precis som tidigare. Men det finns en rad nya funktioner, till exempel ett förbättrat artikelläge för smidigare läsning där man också kan ställa in önskad textstorlek och typsnitt och se en lista över dagens artiklar. Läsläget är en stor förbättring, säger Bjarne Frykholm som är produktägare för e-tidningen.

E-tidningen ingår i din prenumeration – så här gör du!

Som prenumerant (digital, helg eller komplett) hos oss har du tillgång till e-tidningen veckans alla dagar. Du måste vara inloggad på helahälsingland.se för att läsa e-tidningen, men du kan läsa den på vilken enhet du vill: i webbläsaren på datorn, på din surfplatta eller i din mobiltelefon. Du kan också ladda hem vår e-tidningsapp.

Annons

Annons

Till toppen av sidan