Annons

Annons

Annons

Annons

Badminton

Läsartext
Läsartext: Hälsingeframgångar på Sweden Junior Tour i badminton

I helgen har Sweden Junior Tour avgjorts uppe i Umeå. Det är de bästa badmintonspelarna i Sverige som blir uttagna och samlas på dessa SJT.

Detta är en läsartext.

Frida Svensk Enånger kom 3:a i damdubbel U13 tillsammans med Hanna Malm från Östersund.

Annons


Hälsingland har flera duktiga spelare, och är med och kämpar om medaljerna i flera klasser. Ebbe Mill från Ljusdal kom 1:a i herrdubbel U13 tillsammans med en kille från Täby.

De vann allt utan att ha förlorat ett enda set! Frida Svensk från Enånger kom 3:a i både dubbel och mixed i U13. I dubbel tillsammans med en tjej från Östersund och i mixed tillsammans med en Sandvikenkille.

Annons

Kim Linell som är från Kilafors men som spelar för Täby nu, kom 3:a i både herrsingel U15 och herrdubbel U15 tillsammans med en annan Täby-kille. Kim förlorade semin i en hård tresetare mot killen som vann allt sedan, med 24-22, 18-21, 22-24.

Annons

Ebbe Mill Ljusdals badmintonklubb kom 1:a i herrdubbel U13 tillsammans med Isak Erliksson från Täby.

Edvard Hylander från Ljusdal förlorade andra semin i U15, så han kom också 3:a. Intressant är att Edvard vann över Kim i en jämn tresetare i poolen innan slutspelet.

LÄS MER:  HÄR kan du skicka in ditt läsarmaterial

Det är ju så i badminton, att det är små marginaler och man passar varandra olika, man har olika spelstilar och har lättare eller svårare att möta varandra. Edvard kom även 3:a i mixeddubbel tillsammans med en tjej från badmintonklubben Carlton, och 6:a i herrdubbel tillsammans med Elliot Grahn Ljusdal.

Edvard Hylander och Kim Linell som tog priser på SJT i Umeå.

Hälsingland hade även fler framgångar i form av Theo Larskog och Anton Wikman som kom 2:a i herrdubbel U15 MJT, som är strax under SJT. Stefan Grahn Ljusdal kom 3:a i herrdubbel U22/elit tillsammans med en Sundsvallskille.

Annons

Annons

Systrarna Elin och Johanna Ring från Enånger kom 3:a i damdubbel U22/elit. Det var även fler duktiga spelare med från Hälsingland så som Emelie Wanselius Ljusdal. Med alla dessa duktiga spelare så lär ni få läsa mer om badmintonframgångar i Hälsingland!

Läsartext

Annons

Annons

Till toppen av sidan