Annons

Annons

Annons

Annons

Badminton

Läsartext
Läsartext: Taggade hälsingeungdomar på badmintonläger

I helgen arrangerade Hälsinglands badmintonförbund under ledning av Sören Norell och Stefan Grahn träningsläger för 18 taggade ungdomar.

Detta är en läsartext.

Nästan hela badminton gänget från Hälsingland som var med på träningslägret.

Annons

Fem tjejer och 13 killar som var med från alla badmintonklubbar i Hälsingland, Kilafors, Bollnäs, Ljusdal, Hudiksvall och Enånger badmintonklubbar var representerade. Under två dagar lördag och söndag, så var det full fart i Bollnäs sporthall, sex timmar på banan på lördag och fem timmar på söndag.

Ungefär två timmar har det varit fokus på fotarbete med snabba fötter, riktningsförändringar framåt bakåt, sida till sida, ner i golvet och upp i luften, mycket olika hopp, allt det här ingår i badminton, sen har det givetvis lagts mycket tid på badminton där det var fokus på singel defensive med rätt balans, kroppshållning och hur man täcker banan, samt att vi la mycket tid på dubbel, hur man täcker banan tillsammans, hur man roterar, offensivt och defensivt.

Annons

Annons

LÄS MER:  HÄR kan du skicka in ditt läsarmaterial

De var uppdelad i två grupper med de som var lite äldre och en grupp som var lite yngre, den äldre guppen hade lite mer spelövningar och den yngre lite mer fokus på grundtekniken. En bra start på det nya året, framförallt för de lite äldre spelarna som ska iväg redan till helgen för en stor ungdomsturnering i Umeå med hela Sverige eliten på plats i ungdomsklasserna.

Och givetvis har det varit ett tufft läger som krävt mycket energi och fokus, på söndag eftermiddan när vi hade avslutande lagmatcher så var det många trötta kroppar och slitna huvuden.

Vår förhoppning med lägret är givetvis mycket glädje och gemenskap bland ungdomarna samtidigt som de får bra träning och får utveckla sitt badmintonspelande, säger Sören Norell från Hälsinglands badmintonförbund.

 Sören Norell/Läsartext

Annons

Annons

Till toppen av sidan