Annons

Annons

Annons

Annons

Handboll

Läsartext
Läsartext: Alfta GIF tog sin nionde raka segern

Alfta GIF Handbolls division 2-damer reste till Borlänge och vann sin nionde raka match och är därmed fortsatt obesegrade i Division 2 Ösv. Norra. Borlänge HK fick samtidigt sin första hemmaförlust för året.

Text: 

Detta är en läsartext.

Camilla Ohlsson i ett av sina många avslut. Fotograf: Patrik Nyhem

Annons

Förutsättningarna för matchen var att Therese Josefsson tvingades avstå matchen på grund av viktiga händelser inom studie/yrkesliv, att flera av spelarna hade tuffa smällar från förra veckans holmgång mot Rosersberg och inte minst att det fanns risk för en "baksmälla" efter förra veckans urladdning i seriefinalen.

Det blev trots detta en seger med hela 14 mål och laget gjorde den arbetsinsats som krävdes för att nå hela vägen. Försvarsviljan var god och allt som oftast höll vi höjden bakåt som gjorde det svårt för hemmalaget. Försvarsspelet skapade kontringslägen men det hjälpte även Jonna i målet att göra en riktigt vass insats!

Annons

Annons

Jonna Kumpula gjorde en fin insats i målet och noterades för 19 räddningar 54 procentig insats i sin gamla hemmahall. Det är verkligen en bra dag på jobbet!

4:08 in i matchen tog hemmalaget en rekordtidig timeout. Då hade Alfta hunnit ta ledningen, tappa den och återta ledningen igen! Borlänge hängde därefter med första kvarten men sen bestämde sig bortalaget för att klippa kontakten. 4-5 blev 8-14 i halvtid

Under vilan pratade bortalaget om att första tio minuterna i andra skulle bli viktiga. Det blev dom också. Alfta gjorde 2-6 och totalt ledde de då med tio mål så matchen avgjordes i den sekvensen. Till slut blev det 17-31 och en odiskutabel bortaseger.

Segertåget rullar en vecka till. Kollektivet är Alftas styrka, det syns inte minst på spridningen av målskyttar, men allra främst i försvarsspelet.

Nästa vecka kommer det forna allsvenska laget Lidingö SK till Alfta Sporthall. Det blir en ny fin utmaning för Alftas damlag.

FAKTA: 

BORLÄNGE HK - ALFTA GIF HF        17 - 31  (8-14)

Mål Alfta:  Camilla Ohlsson 6, Amanda Hanning 5, Sanna Jonsäll 4 (2), Frida Wikblad 4, Moa Alexsson 3, Maja Axell 3, Caroline Strandell 2, Marlene Ljung 2, Kristina Thureson 2

Utv BHK:  2 x 2 min    AGIF HF:  1 x 2 min

Straffkast B:  3 (1)   A:  2 (2)

Domare:    Ripke / Grönlund

Publik:  29 vid matchstart - 69 vid matchslut

Magnus Dehlin/Läsartext

Annons

Annons

Till toppen av sidan