Annons

Annons

Annons

Annons

Badminton

Läsartext: Fina framgångar för Enångers badminton i Alnöträffen

I helgen har Alnöträffen avgjorts i Sundsvall, med ett hundratal spelare från norrlandsklubbarna.

Hanna Malm, Frida Svensk, Ella Andersson

Annons

Enångers badmintonklubb kammade hem två segrar, i form av Frida Svensk i damsingel U13 och Viktor Svensk i herrdubbel U13. Frida Svensk tog sig vidare från sin pool obesegrad, och vann i semi över en tjej från Östersund.

I finalen stod en tjej från Bergsåker som Frida förlorade mot senast de möttes. Denna gång stod Frida som segrare efter en hård tresetare med otroligt bra spel. Frida och Hanna Malm från Östersund kom 2:a i dubbel U13.

Annons

Annons

LÄS MER:  HÄR kan du skicka in ditt läsarmaterial

Viktor Svensk som egentligen är U11, spelade i U13 och kom till semi i singel och förlorade där mot han som vann. Men i dubbel U13 vann Viktor & Wilmer Norell från Tranan i Bollnäs efter bra stabilt spel.

Ella Andersson från Enånger kom 3:a i u13 nybörjare. Hon förlorade med 21-19 i sista set i semi mot en tjej från Bergsåker som vann finalen sen. Ella och Frida kom även 3:a i mixed också, där de spelade med varsin kille från Boston i Östersund. William LAwan Enånger kom 3:a i singel u13 nybörjare.

Patrik Dahnell Hudiksvall kom 2:a i singel U15 efter att förlorat efter en jämn tresetare i finalen mot en Bergsåkerskille som han vann över i poolen. Men så är badminton, små marginaler och matchen är inte avgjord förrän matchbollen är slagen. Patrik kom även 2:a i mixed U15, även där efter en jämn tresetare.

Emma Svensk/Läsartext

 

Annons

Annons

Till toppen av sidan