Annons

Annons

Annons

Annons

Badminton

Läsartext: Badmintonframgångar för tranans ungdomar

I helgens samlades Sveriges främsta ungdomar för att mäta krafterna i Sweden Junior Tour i badminton. Tävlingarna gick i Falun och Borlänge.

Text: 

Annons

Från Tranan deltog Nadine Olsson och Nora Hedqvist i U13 samt Joline Olsson i U15. Nadine kammade hem totalt två medaljer. I damdubbel U13 spelade hon hem silvret tillsammans med Ella Fjäderstål från Alnö och i Mixed blev det brons med Ebbe Mill från Ljusdal.

Dubbelfinalen spelades mot ett topprankat stockholmspar och tjejerna hängde med bra men orkade inte riktigt hela vägen ut. Väldigt imponerande insats då det var första gången Nadine och Ella spelade tillsammans.

Annons

Annons

LÄS MER:  HÄR kan du skicka in ditt läsarmaterial

I mixed tog det stopp i semifinal och även där var det nära men Ebbe och Nadine fick ge sig till slut med siffrorna 15-21, 19-21.

I singelspelet som samlade de åtta högst rankade i landet och alla möttes i en rak serie blev det en slutlig sjätteplats. Nora och Joline stod även de för bra insatser mot hårdast tänkbara motstånd.

I Sundsvall tävlade Wilmer Norell och Matija Berce i Bergsåkers ungdomstävling. Det vart dubbla guld då Wilmer vann singel U11 samt dubbel U11 i lag med Matija. Detta efter mycket övertygande spel rakt igenom hela turneringen. Wilmer gick igenom turneringen utan setförlust! Det lovar gott inför framtiden.

Anders Olsson/Läsartext

Annons

Annons

Till toppen av sidan