Annons

Annons

Annons

Annons

Badminton

Läsartext: Efter årets Ljusdroppe- nu siktar arrangörerna på att öka deltagandet

I helgen som var kom det cirka hundra badmintonspelare till Ljusdal, för att delta i BL Info Ljusdroppen. Tävlingen har haft uppehåll i femton år, men startades igen 2017. Totalt 210 matcher spelades på Giganten under lördagen och söndagen och Ljusdals badmintonklubb hölls sig väl framme och spelade hem totalt nio medaljer.

Text: 

Elliot Grahn på banan

Annons

I U13 vann Malte Grahn Ljusdal mixed med Frida Svensk ifrån Enånger, och i U13 singel spelade Malte sig till final men förlorade en jämn match emot Gustav Bellman ifrån Sandviken.

I U15 mixed kom Ebbe Mill Ljusdal (Ebbe är sista års U13) trea tillsammans med Nadine Olsson Tranan. Och Ebbe kom även trea i U15 dubbel tillsammans med Max Melker Bergsåker.

Annons

Edvard Hylander Ljusdal spelade till sig en hedrande andra plats herrsingel B samt till final även i herrdubbel B tillsammans med Elliot Grahn Ljusdal.

Annons

LÄS MER:  HÄR kan du skicka in ditt läsarmaterial

En välspelad final som grabbarna som är U15 förlorade till slut. Elliot spelade även till sig en tredje plats i U15 singel.

I den högst klassen A klass, vanns singel av Nikolaos Irpola ifrån Skogås över Stefan Grahn Ljusdal. Stefan och Nikolaos vann herrdubbel A tillsammans.

Läs även: Fina framgångar för hälsingespelare Ljusdroppen

Det blev mycket beröm ifrån andra klubbar på arrangemanget, och LBMK jobbar vidare med att öka deltagare antalet till nästa års tävling.

LBMK jobbar vidare med ungdomsverksamheten

Delar av LBMK spelare som deltog i BL Info Ljusdroppen 2018

Läsartext

Annons

Annons

Till toppen av sidan