Annons

Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Söderhamnare erkänner vapenbrott efter polisinsats – säger sig vara förföljd

Den man som greps i torsdags efter en polisinsats i centrala Söderhamn sitter nu häktad. Mannen erkänner brott och säger sig vara förföljd.

Text: 

Mannen greps i torsdags efter en polisinsats i centrala Söderhamn.

Bild: Anders Nordlén

Annons

Det var på torsdagseftermiddagen som polisen larmades om en person som inte mådde psykiskt bra. Vid omhändertagandet visade det sig att mannen var beväpnad, och han greps misstänkt för vapenbrott.

Läs mer: Polisinsats i centrala Söderhamn – man gripen för vapeninnehav

Annons

Annons

Under lördagen hölls häktningsförhandling vid Hudiksvalls tingsrätt gällande grovt vapenbrott. Åklagaren ansåg att mannen borde häktas eftersom han har ett långvarigt missbruk av narkotika, att han mår dåligt psykiskt samt att vittnen uppgett att han upplever att han är förföljd.

Den misstänkte, som är i 20-årsåldern, erkände vapenbrott av normalgraden. Han hävdade att det inte rört sig om någon psykos, utan att han faktiskt är hotad och förföljd av personer. Mannen uppgav även att han vill få fängelse eller vård för sina psykiska problem.

Tingsrätten beslutade om att häkta mannen eftersom det annars finns risk att han fortsätter att begå brott. Åtal ska vara väckt senast 8 juni.

Annons

Annons

Till toppen av sidan