Annons

Annons

Annons

Simning

Läsartext: Hälsingesimmarna tog sig till sex finaler i Ullbergstrofén

När Västsveriges största simtävling, Ullbergstrofén,  avgjordes under fredag till söndag var Hälsingland representerat av Bollnäs och Söderhamns SS. Totalt blev det sex finalplatser under helgen.

Martin Schön tog sig till final på 50 och 100 meter bröst.

Bild: Läsarbild

Annons

Försökspassen simmades på förmiddagarna i 50 metersbassäng, där de 8 bästa i varje gren och klass kvalificerade sig till finalpasset på eftermiddagen som simmades i 25 metersbassäng.

Hälsingesimmarna tog sig till sex finalplatser under helgen. Bollnäs duktiga bröstsimmare, Martin Schön, tog sig till final på 50 och 100 bröst där han simmade till sig två stycken silvermedaljer under finalsimningarna. Detta på distanserna 50 och 100 bröst, där han båda gångerna blev slagen med ynka två tiondelar av Södertörnssimmaren Jakob Majta.

Annons

Annons

Värt att notera är Martins fina tid i finalen på 1.07,21, som är den näst snabbaste tiden i år i hans åldersklass.

Clara Bergh från Söderhamns SS simmade till sig en finalplats på 50 frisim i klassen 03-04 och satte där ett nytt personligt rekord som förde upp henne på en topp tio plats i Sverigestatistiken för tjejer födda 04 i år.

Clara och Elsa Bergh.

Bild: Läsarbild

Elsa Bergh tog sig till tre finalplatser under helgen. Det blev silvermedaljer på 100 bröst i klassen 01-02 och ytterligare en på 200 bröst, som simmades i ”öppen klass”. Hon var även med i 200 medleyfinalen.

Detta var för övrigt Elsas sista lopp i 25 metersbana för Söderhamns SS, då hon inför nästa säsong byter klubbadress till Sundsvalls SS.

Glädjande var också att se att unga Junia Eklund (06) från Söderhamns SS som var nära, på samtliga distanser, att ta sig till final i klassen 05-06. Hennes tider ligger på många grenar topp tio i Sverige.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan